MISIRLI UZMAN AHMED RİFAT'TAN GASIP İSRAİL'E TEPKİ

İsrail’in Gazze ile Mısır arasındaki Selahaddin Koridoru’nun kontrolünü talep etmesinin ardından Mısır’da İsrail’e karşı savaş ihtimaline dönük sesler yükselmeye başladı. 

Görüntülenme: 198 Tarih: 26 Ocak 2024 20:23
MISIRLI UZMAN AHMED RİFAT'TAN GASIP İSRAİL'E TEPKİ

RT Arabic’in haberine göre, Mısırlı ulusal güvenlik araştırmacısı Ahmed Rifat, İsrail ordusuna Mısır'a saldırma olasılığı konusunda meydan okudu.

Rifat, İsrail'in Refah'ı işgal etmesi, Mısır sınırlarına ulaşması ve Selahaddin Koridoru veya Filadelfiya Ekseni diye bilinen noktayı kontrol etmesi yönündeki taleplere ilişkin şunları söyledi:

“Daha önce İsrail düşmanı yetkilileri ve liderlerinin bazı açıklamalarının halüsinasyonlara daha yakın olduğunu, bunun doğal yerinin işgal altındaki Wolfson, Hadassah'taki psikiyatri klinikleri ve oradaki diğer klinikler olduğunu söylemiştik.

Arkasında tüm Batı'nın durduğu saldırgan bir ordu, her gün tehdit edip korkutuyor. Gazze Şeridi'nde kararlılık ve hafif el yapımı silahlardan başka hiçbir şeyi olmayan bir grup savaşçı karşısında zaten korkutucu, felaketli ve tarihi bir şekilde başarısızlığa uğradı.”

Rifat şöyle devam etti: "Ya İsrail ordusu, Ekim Savaşı'ndan bu yana yetenekleri yüzlerce kat artan Mısır ordusuyla karşı karşıya gelirse?"

Mısırlı güvenlik uzmanı, “Düşman İsrail’in suç ordusu bir şey yapabilseydi, Mısır'a, kardeş Lübnan'a ya da başka bir ülkeye yapardı. Çünkü o, sorumlulukları olan düzenli ordular gibi değil, çeteler gibi düşünüyor. İsrail Mısır'a yönelik bir saldırıyı düşünemeyecek kadar zayıf" ifadelerini kullandı.

Mısır konusunda yaklaşılmaması gereken üç uyarı olduğuna dikkat çeken Rifat, “Bunlar onur, egemenlik ve halkımızın çıkarları. Bundan sonra ve hatta bundan önce her taraf kendi sınırlarını bilecek” dedi.

Aşırı sağ İsrail medyası, Refah bölgesini işgal etmeden ve Mısır sınırına ulaşmadan Gazze'den çekilmenin tehlikesi konusunda uyarmıştı.

HaKol HaYehudi isimli web sitesi, Refah işgalinden vazgeçmenin, İsrail'in savaşı kaybettiğini ve Hamas'ın Gazze'deki egemenliğini koruduğunu resmi olarak kabul etmesi anlamına gelebileceğini aktarmıştı.

Söz konusu web sitesinde şu ifadelere yer verilmişti:

“Gazze Şeridi'ndeki çatışmayı durdurma çağrıları artıyor. Hükümet karşıtı gösterilerde göstericiler, Hamas'ın savaşı durdurma ve tüm İsrail güçlerini Gazze Şeridi'nden çekme talebine teslim olmak da dahil olmak üzere tutukluların serbest bırakılması için her şeyin yapılmasını talep ediyor.

Bu talepler karşısında, Refah şehri de dahil olmak üzere tüm Gazze Şeridi'nin işgaline ilişkin herhangi bir tavizin Hamas için bir zafer olarak kabul edileceği ve bir sonraki saldırıya davetiye çıkarılacağı yönünde güçlü bir çağrının olduğu açıktır.”

YDH

Yorumlar