HİZBULLAH SİYONİST ORDUNUN DEMİR KUBBE BATARYALARINI VURDU

Hizbullah, İsrail rejiminin hava savunma sistemlerinden Demir Kubbe’nin Lübnan sınırındaki platformunu vurdu . 

Görüntülenme: 155 Tarih: 25 Ocak 2024 08:33
HİZBULLAH SİYONİST ORDUNUN DEMİR KUBBE BATARYALARINI VURDU

Hizbullah’ın Savaş Enformasyon Merkezi, resmi Telegram kanalından yaptığı açıklamada Hizbullah’ın bugün yerel saatle saat 11.20’de Lübnan sınırındaki Demir Kubbe bataryalarını insansız uçaklarla vurduğunu bildirdi.

Hizbullah’tan yapılan resmi açıklamada, “Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkımıza ve onların cesur ve onurlu direnişine destek vermek amacıyla İslami Direniş Mücahitleri, 25 Ocak 2024 Perşembe günü saat 11.20'de iki saldırı İHA’sı ile bir hava saldırısı başlattı. İsrail rejiminin Kefer Blum yerleşimi yakınındaki hava savunma sistemlerinden Demir Kubbe platformları tam isabetle vuruldu” ifadelerine yer verildi.

Hizbullah’ın yayın organı el-Menar televizyonu, Demir Kubbe platformlarına yapılan operasyonda İsrail askerlerinden ölenlerin ve yaralananların da olduğunu bildirdi.

İsrail rejimi, Hizbullah güçlerinin Lübnan sınırındaki 30 kilometre kadar kuzeydeki Litani Nehri’nin gerisine çekilmemesi halinde Lübnan’ı Gazze haline getirmekle tehdit ederken, Hizbullah 23 Ocak’ta da İsrail’in iki ana hava kontrol üssünden biri olan Meron hava üssünü ikinci defa onlarca füzeyle vurmuştu.

YDH

Yorumlar