IRAK İSLAMİ DİRENİŞ GRUPLARI: GAZZE'DEKİ SAVAŞ BİTENE KADAR SALDIRILARIMIZ DEVAM EDECEK

Irak'taki direniş grupları bugün bir açıklama yaparak, Gazze'deki savaş bitene kadar saldırıların devam edeceğini ve operasyonlarda ikinci aşamaya geçtiklerini bildirdiler. 

Görüntülenme: 172 Tarih: 24 Ocak 2024 14:53
IRAK İSLAMİ DİRENİŞ GRUPLARI: GAZZE'DEKİ SAVAŞ BİTENE KADAR SALDIRILARIMIZ DEVAM EDECEK

Irak'taki direniş grupları "Ketaib-i Hizbullah" ve "Seyyidu’ş- Şuheda Tugayları" bugün yaptıkları açıklamada, Amerikan üslerine yönelik operasyonların Gazze'deki savaş bitene kadar devam edeceğini söyledi.

ABD'nin, direniş gruplarının Irak'ın batısındaki üslerine saldırmasından dakikalar sonra direniş gruplarından sert bir tepki geldi.

Irak direniş grubu Seyyidu’ş- Şuheda Tugayları Genel Sekreteri Ebu Ala el-Velai yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Amerikalılar bize yeniden saldırırken, savaşçılarımız operasyonlarının ikinci aşamasına başlıyor."

el-Velai şöyle devam etti: "Operasyonumuzun ikinci aşaması, Siyonist rejimin Akdeniz'deki nakliye ve deniz taşımacılığının abluka altına alınmasını ve bu gaspçı yapının limanlarının hizmetten kaldırılmasını içeriyor."

el-Velai sözlerine şunları ekledi: "Gazze'ye yönelik haksız abluka kaldırılıncaya ve Siyonistlerin Gazze halkına yönelik korkunç cinayetleri sona erinceye kadar operasyonlarımız devam edecektir."

Öte yandan Irak'taki Ketaib-i Hizbullah grubunun askeri sözcüsü Cafer el-Hüseyni de bir açıklama da bulundu.

"Halkımız Gazze'de zafer kazanana kadar düşman üslerine saldırmaya devam edeceğiz." Diyen el-Hüseyni, X sosyal ağındaki kişisel sayfasında şunları paylaştı: "Gazze'ye karşı ABD destekli acımasız ölüm makinesi durdurulana ve tüm abluka kaldırılana kadar saldırılar devam edecektir. Bu, özgürlerin vaadidir."

ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin bugün yaptığı açıklamada, Ayn el-Esed üssüne yapılan balistik füze saldırısına ve Amerikan askerlerinin yaralanmasına yanıt olarak Ketaib-i Hizbullah mevzilerinin hedef alındığını söyledi.

Uzmanlar, ABD’nin, Irak'taki kendi askeri ve yasadışı işgalini meşru görürken, İran'ın, İran içinde saldırılar düzenleyen terörist grupların mevzilerine yönelik son füze operasyonlarının Irak'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini iddia etmesinin büyük bir çelişki olduğunu söylüyorlar.

YDH

Yorumlar