ENDONEZYA'DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, BMGK oturumunda işgal rejimine yapılan tüm silah sevkiyatlarının durdurulması yönünde çağrı yaptı. 

Görüntülenme: 164 Tarih: 24 Ocak 2024 16:20
ENDONEZYA'DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, İsrail'e yapılan tüm silah sevkiyatının derhal durdurulması ve işgal rejiminin Gazze'deki eylemlerinden sorumlu tutulması çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi oturumunda açıklamalarda bulunan Marsudi, "Masum sivilleri öldürmek için kullanılabilecekleri için İsrail'e yapılan tüm silah sevkiyatları durdurulmalıdır," dedi.

Bakan, "Ayrıca İsrail, Gazze'deki vahşetten dolayı yaptıklarından sorumlu tutulmalıdır, zira hiçbir ülke hukukun üstünde değildir," ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Marsudi, ülkesinin önümüzdeki ay Gazze'de yaşananlarla ilgili olarak BM Genel Kurulu'nun yetkisi uyarınca tavsiye niteliğinde görüş almak üzere uluslararası mahkemeye sözlü bir bildiri sunmayı planladığı bilgisini paylaştı.

Marsudi, "Endonezya Filistin'i desteklemek ve adaleti sağlamak adına mümkün olan tüm kanalları kullanacaktır," diye ekledi.

YDH

Yorumlar