SURİYE'DEN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Suriye Dışişleri Bakanlığı, işgalci İsrail rejiminin Şam'daki bir mahalleye yönelik vahşi saldırısının ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki soykırımın suç niteliğini kanıtladığını vurgulayarak, uluslararası topluma bu suç ve cinayetlerin durdurulması için derhal harekete geçmesi çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 162 Tarih: 21 Ocak 2024 17:43
SURİYE'DEN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın bildirisi şöyle:
“Irkçı İsrail rejimi, 20 Ocak 2024 Cumartesi günü Şam'da sivillerin yaşadığı bir mahalleyi hedef alan vahşi bir saldırı başlattı. Bu insanlık dışı eylem, bir konut binasının tamamen yıkılmasına, yakındaki binaların hasar görmesine ve çok sayıda sivilin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı.
Suriye, uluslararası toplumdan, Siyonist rejimin masum sivillere ve sivil mallara karşı işlediği, bölgesel ve uluslararası barış ve güvenliği bozan, BM Tüzüğü'nün ilkelerini ve bu örgütün hedeflerini ihlal eden bu suç ve cinayetlerin durdurulması için derhal harekete geçmesini talep etmektedir.”
Bildiride Siyonist rejimin uluslararası konvansiyonlar ve yasalara aldırmadan işlediği soykırım ve etnik temizliğe yönelik saldırganlığına karşı Suriye’nin kararlılığını arttırmaktan başka bir sonucu olmadığı belirtildi. 
Suriye, dünya ülkelerinden İsrail'in Arap bölgesindeki soykırım politikalarına karşı durmalarını istedi. Ayrıca Güvenlik Konseyi'nden uluslararası barış ve güvenliğin korunmasında sorumluluk almasını, Siyonist siyasi ve askeri suçlulardan hesap sormasını ve onların insanlık dışı ve ahlak dışı politikalarına son vermesini istedi.

parstoday

Yorumlar