NİKARAGUA DA SİYONİST REJİME KARŞI HAREKETE GEÇİYOR

Nikaragua Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçundan dava açmayı planladığına dair bir mektup gönderdi. 

Görüntülenme: 185 Tarih: 21 Ocak 2024 04:18
NİKARAGUA DA SİYONİST REJİME KARŞI HAREKETE GEÇİYOR

Nikaragua hükümeti, Gazze Şeridi'ndeki soykırımı önlemek için Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı dava açmayı planlıyor.

Ülkenin Dışişleri Bakanlığı tarafından İsrail Dışişlerine gönderilen mektupta, "Nikaragua, İsrail'i Filistin halkına yönelik eylemlerine son vermeye ve Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonlarını durdurmaya ve Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerine uymaya çağırmaktadır," denildi.

19digital portalında yer alan habere göre mektupta, "Nikaragua, Birleşmiş Milletler Uluslararası Adalet Divanı'na başvurmak da dahil olmak üzere, bu sözleşme ile korunan hak ve menfaatlere saygı gösterilmesini teminat altına almak üzere tüm tedbirleri alacaktır," ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, İsrail'in 9 Ekim 2023'te 'halihazırda 16 yıldır boğucu bir askeri abluka altında olan Gazze Şeridi'ne yönelik topyekûn bir abluka başlatmaya karar verdiğini' de sözlerine ekledi.

İsrail'in evler, sığınaklar, hastaneler, ibadethaneler ve BM okullarında sivil nüfusa yönelik yoğun bir bombardımanla gerçekleştirildiği ve gerçekleştirilmekte olduğuna dikkat çekilen mektupta, İsrail ordusunun eylemlerine, bazı yetkililerin soykırım niyetine işaret edebilecek beyanlarının eşlik ettiği vurgulandı.

YDH

Yorumlar