IRKÇI İSRAİL'DE SAVAŞ KABİNESİ ÇATIRDIYOR

İsrail medyası, İsrail Savaş Kabinesi’nin dağılma ihtimalinin, üyeleri arasındaki derin ayrılıklar ve Benny Gantz'ın istifa etme olasılığı nedeniyle arttığını bildirdi. 

Görüntülenme: 146 Tarih: 21 Ocak 2024 21:33
IRKÇI İSRAİL'DE SAVAŞ KABİNESİ ÇATIRDIYOR

İbranice yayın yapan Israel Hayom gazetesi, Kabine’de yer alan bir üyeye dayandırdığı haberinde şunları yazdı: "Benny Gantz, Savaş Kabinesi'nden istifa etmeye çoktan karar verdi ve şimdi tek ihtiyacı olansa bir mazeret."

Yediot Aharonot’a göre de muhalefetteki Yeş Atid partisinin lideri Yair Lapid, bu istifa düşüncesini memnuniyetle karşıladı ve "Gadi, Yuli veya Galant başbakan seçilse bile Gantz ile herhangi bir şekilde işbirliği yapmaya hazırım" dedi.

İsrail Savaş Kabinesi'ndeki anlaşmazlıkların, Netanyahu'nun, Gantz ve Savunma Bakanı Yoav Galant'ın görüşlerini reddetmesi ve üç ay süren Gazze savaşına ve sahada hiçbir başarı elde edilememesine rağmen Şabak yetkililerine karşı çıkmasıyla daha da arttığı belirtiliyor.

Gantz ve savaş kabinesinin bir diğer üyesi olan Gadi Eisenkot’un, Hamas'la bir anlaşmaya varmak ve esir değişiminin yapılması yönünde adımlar atmak istediği dile getiriliyor. Fakat buna rağmen Netanyahu’nun ise Gazze'deki savaşı sürdürmeye çalıştığı, Kabine’yi dağılmaktan kurtarmak için bu savaşı bilinçli olarak sürdürdüğü yönünde genel bir kanının olduğu aktarılıyor.

Yediot Aharonot söz konusu haberin devamında, Netanyahu, "Sağ partiyi destekleyen, ancak onu liderlik koltuğunda istemeyen seçmenlerin iradesine cevap verecek yeni bir parti kurmanın yollarını arıyor. Netanyahu'nun bu projesinde Yaakov Bardugo da yer alıyor." diye yazdı.

YDH

Yorumlar