SERGEY LAVROV'DAN IRKÇI İSRAİL'E ELEŞTİRİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Holokost sırasında çekilen acıları gerekçe göstererek her şeyi yapmakta özgür oldukları fikrine kapılmamaları gerektiğini, Sovyetler Birliği yurttaşlarının da en az onlar kadar acı çektiğini ifade etti. 

Görüntülenme: 172 Tarih: 20 Ocak 2024 07:31
SERGEY LAVROV'DAN IRKÇI İSRAİL'E ELEŞTİRİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsraillilerin Holokost sırasında çekilen acıları gerekçe göstererek 'her şeyi yapmakta özgür oldukları' kanaatine varmamaları gerektiğini ve Sovyet vatandaşlarının İkinci Dünya Savaşı sırasında daha az acı çekmediğini vurguladı.

Lavrov, Rus diplomasisine göre 2023 yılının sonuçlarının değerlendirdiği basın toplantısında, İsrail'in yıllardır abluka altındaki Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarını ele aldı.

Bir Filistin devletinin kurulması konusunda taraflar arasında müzakerelerin teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çenen Lavrov, sadece kendi çıkarına bakan ABD yüzünden bu konuda ilerleme sağlanmasının zor olduğunu söyledi.

Kommersant gazetesinin aktardığına göre Lavrov, "İsraillilere, İkinci Dünya Savaşı'nda acı çektikleri için bugün her şeyi yapmakta özgür oldukları izlenimi bile verilmemeli. Evet, korkunç bir suç olan Holokost yaşandı ama Sovyetler Birliği'ndeki tüm halklara yönelik bir soykırım da yaşandı," dedi.

Bakan, "Yahudilerle birlikte Leningrad'da, her türlü toplama kampında yok edilenler daha az acı çekmediler. Bu mantığa göre, şimdi bize de her şeyin mübah olması lazım. Eğer uluslararası hukuku korumak istiyorsak bu muhtemelen sistemsel açıdan uygun değil," ifadelerini kullandı.

YDH

Yorumlar