İRAN SİYONİST İSRAİL ORDU İSTİHBARATI AMAN'A MI SIZDI?

İsrail Ordusu İstihbarat (Aman/IDF) Yardımcısı komutanlardan birinin şüpheli ölümünden üç yıl sonra, Tesnim'in ulaştığı bazı bilgiler onun Siyonistler tarafından önemli ölçüde baskı altında bırakılarak uzaklaştırıldığını gösteriyor. 

Görüntülenme: 323 Tarih: 14 Ocak 2024 01:31
İRAN SİYONİST İSRAİL ORDU İSTİHBARATI AMAN'A MI SIZDI?

Şahar Yusufzade, askeri ve güvenlik noktalarından ve İsrailli komutanlardan önemli bilgilerin İran istihbarat kaynaklarına sızdırıldığı "iddiasıyla" Amman'daki ana kışlalardan birinde kaza süsü verilerek öldürüldü.

Şahar Yusufzade, işgal altındaki topraklarda yaşayan İran kökenli olan yerleşimcilerden biriydi ve öldüğü sırada Aman'daki birliklerden birinin komutan yardımcısıydı.

İbranice haber kaynakları Şaharzade olarak anılan Yusufzade’nin, ebeveynlerinin çocukluğu sırasında (babası 1950'de 4 yaşındayken, annesi 1958’de 8 yaşındayken) buraya gelen İshak ve Tamer Hiya'nın (eski adı Zari) oğluydu. Filistin'e gelerek Holon şehrine (Tel Aviv yakınlarında) yerleştiler. Ailenin ikinci çocuğu olan Şahar da 26.12.1974 tarihinde aynı şehirde doğmuş ve daha sonra Hokun’un Nuh Arazim mahallesine yerleşmiştir.

İlk başlarda futbolla ilgilenmiş, bir süre modellik alanında çalışmış, daha sonra 8/11/1993 tarihinde askeri eğitim için Aman Karargâhına (Ordu İstihbarat Birimi) gitmiş ve bir süre sonra askeri eğitime başlamıştır. Altyapıyı sağlamak, destek sağlamak ve Amman'ın gizli üslerini Negev bölgesine aktarmakla görevli "Telem" birimine devredilmiştir.

Bu dönemde eşi (Sivan) ile tanışır ve kısa bir süre sonra da evlenir. Eşi daha sonra ordudan ayrıldı ve Amerika ve Tayland da dahil olmak üzere birçok yurt dışı gezisine çıktılar.

Askere girdikten üç yıl sonra omzundan sağlık problemi yaşadı ve operasyonel faaliyetlere katılma fırsatını kaybettiği için lojistik birime gitti.

Bu birim, operasyonlardaki çeşitli birimlere araç ve sürücü sağlamaktan sorumludur ve Aman'ın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Bu rapora göre Şahar Yusufzade'nin en çok uğradığı yerler, Aman'daki (4 ana üs arasında) iki önemli üs olan "Galilot" ve "Sanifim" idi.

Galilot üssü, 8200 biriminin genel merkezinin bulunduğu Aman'daki ana üslerden biridir ve Sanifim üssü de 8200 biriminin büyük bir kısmının bulunduğu Kudüs'te bulunmaktadır. Birim 8200, Aman'ın bilgi toplamaktan sorumlu en önemli ve en büyük departmanıdır.

Shakhar Yusufzadeh, öldüğü sırada bir araç birliğinin komutan yardımcısıydı ve başta Aman olmak üzere birçok komutan ve ordunun üst düzey mensuplarıyla geniş bağlantıları vardı.

Aman, ordu istihbaratının vekili olarak İsrail yapısındaki en önemli istihbarat örgütlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Şahar’ın yakın arkadaşlarından G.F, onun fiziksel olarak uzaklaştırılmasından birkaç ay önce yaklaşık 27 yıl kadar süreyle bu güvenlik sisteminde kaldıktan sonra şunları söylediğini aktardı: "Büyük bir işle meşgulüm ve eğer başarılı olursa artık burada kalmayacağım"

Ordunun bu konuyla ilgili kısa araştırmasına göre, Şahar Yusufzade son olarak 16.11.2020 tarihinde Aman'daki merkez üslerden birinde gerçekleşen şüpheli bir kazada öldürüldü ve onun öldürüldüğü yer Galilot ya da Sanifim'in iki üssünden biri olarak aktarıldı.

Bahsi geçen bu şüpheli kazada Şahar Yusufzade dışında kimse yaralanmamış ve benzer durumlarda iki veya üç gün aralıklarla bir açıklama yayınlayan ordu, daha önceki rutininin aksine, derhal hızla hareket ederek açıklamanın hazır olduğunu ve Yusufzade'nin ölümünün şüpheli olduğunu sözlerine ekledi.

Şahar Yusufzade, Holon askeri mezarlığına defnedilirken, cenaze törenine korona virüs nedeniyle kalabalığın katılmasına izin verilmedi.

Yonatan, Rafael ve Daniela adında 3 çocuğu var. Şahar Yusufzade'nin şüpheli ölümü birçok meslektaşını endişelendirdi. Askeri ve güvenlik haberlerindeki güçlü sansür, Siyonist kurumlar tarafından resmi olarak açıklananlar dışında daha fazla haberin yayınlanmasına izin vermiyor ve İsrail'in güvenlik ve askeri kurumlarındaki pek çok şüpheli ölüm, en azından uzun bir süre gizli kalıyor.

tesnim

Yorumlar