LÜBNAN SINIRINDAN TAHLİYE EDİLEN SİYONİST İŞGALCİLER ARASINDA HUZURSUZLUK

İsrail makamları, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonundan sonra sınır bölgelerinden tahliye edilen yasa dışı yerleşimcilerin yerleştirildiği otellerde asayişin sağlanamadığı ve durumdan en çok çocuk ve gençlerin etkilendiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 203 Tarih: 13 Ocak 2024 18:37
LÜBNAN SINIRINDAN TAHLİYE EDİLEN SİYONİST İŞGALCİLER ARASINDA HUZURSUZLUK

 İsrail Sosyal Yardım Bakanlığı ve İç Cephe Komutanlığı, 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonundan sonra Gazze Şeridi ve Lübnan sınırlarından tahliye edilerek otellere yerleştirilen yerleşimciler arasında şiddet ve vandalizm vakaları artıyor.

Hazırlanan raporda, Lübnan sınır bölgesinden tahliye edilenlerin yaşadıkları zararın hafifletilmesi için çaba gösterildiği ifade edilse de tahliye edilenlerin akıbeti belirsizliğini koruyor.

Mevcut istatistikler, kuzey bölgesinden tahliye edilenlerin ülke çapında 238 otele dağıldığını ve en az 103 otelin her birinde 150'den fazla tahliye edilenin kaldığını gösteriyor.

Otellerin yüzde 40'ının 'düzgün işlemediği' kaydedilen raporda, "Otellerin yüzde 45'inde otel misafirlerinin proaktiflik düzeyi düşük. Ortak alandaki yaşam için sorumluluk almıyorlar ve sonuç olarak ve diğer faktörler nedeniyle bu otellerde olumsuz sosyal olaylar gelişiyor," denildi.

Rapora göre Bakanlık,  tahliye edilenlerin birçoğunda 'kendilerine dayatılan toplu yaşam ve özel aile alanlarının olmaması nedeniyle yorgunluk, sabırsızlık ve dengesizlik belirtileri' tespit etti.

Rapoda, "Bazı otellerde, kamusal alanda en temel görgü kuralları yok oldu. Sonuç olarak, fiziksel ve sözlü şiddet olayları ve tekrarlanan vandalizm vakaları meydana gelmiştir. Aynı zamanda, kaotik bir ortamda yaşamaya bağlı olarak, çocuklar ve gençler arasında suç olayları artıyor. Otellerin çoğunda çeşitli yerleşimlerden ya da bölgesel yetkililerden tahliye edilenler bulunuyor, bu da topluluklar arasında kaynakların dağıtımı konusunda kavgalara varan ek çatışmalar ve sürtüşmeler yaratıyor," ifadeleri kullanıldı.

YDH

Yorumlar