ENSARULLAH'TAN ABD VE İNGİLTERE'YE UYARI

Sana'da Yemen Savunma Bakanlığı'na bağlı Ahlaki İrşat Dairesi müdür yardımcısı Amerika ve İngiltere saldırılarının genişlediğini taktirde, bölgedeki üslerini vuracaklarını duyurdu. 

Görüntülenme: 174 Tarih: 12 Ocak 2024 00:45
ENSARULLAH'TAN ABD VE İNGİLTERE'YE UYARI

Birkaç saat önce ABD ve İngiltere, Yemen'in çeşitli bölgelerini çok sayıda saldırıyla hedef aldı.

Wall Street Journal, Amerikalı bir yetkiliye dayandırarak, ABD liderliğindeki koalisyonun Yemen'deki Ensarullah mevzilerine 12'den fazla saldırı düzenlediğini iddia etti.

Sana'da Yemen Savunma Bakanlığı'na bağlı Ahlaki İrşat Dairesi müdür yardımcısı Bin Amer, El Cezire'ye verdiği özel röportajda şunları söyledi: Bazı bölgelerimiz hızlı saldırıların hedefi oldu ve bu saldırılara karşılık vermekten asla çekinmeyeceğiz. Kendimizi meşru bir şekilde savunmamızı sağlayacak pek çok güç ve tesise sahibiz.

Yemenli askeri yetkili sözlerinin devamında şöyle bir vurguda bulundu: Amerika ve İngiltere, Kızıldeniz'in militarizasyonunun sorumluluğunu kabul etmelidir... Sana ve Hudeyde çevresindeki birçok askeri üs saldırıya uğradı...Gazze'ye yönelik saldırı bitene kadar Kızıldeniz'deki operasyonlarımıza devam edeceğiz.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin Yemen'e yönelik askeri saldırısının ardından şunları duyurdu:

"Benim emrim altında Amerika Birleşik Devletleri'nin askeri güçleri, İngiltere ile birlikte Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın desteğiyle Yemen'deki çeşitli hedeflere başarılı saldırılar gerçekleştirdi."

Parstoday

Yorumlar