HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) uluslararası toplumdan, Filistin halkına yönelik ırkçı tasfiye talebinde bulunan siyonist liderlerin kınanmasını ve sorguya çekilmelerini istedi.  

Görüntülenme: 173 Tarih: 12 Ocak 2024 18:13
HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Hamas bugün (11 Ocak Perşembe) yayınladığı basın açıklamasında, siyonist işgal rejiminin Nazi ruhlu liderlerinin Filistin halkına yönelik ırkçı tasfiye uygulamalarına başvurulması talebinde bulanan açıklamalar yapmaya devam ettiklerini ancak bunun uluslararası toplumda pek ciddiye alınmadığını ve söz konusu çağrıları yapan ırkçı siyonist liderlere yönelik herhangi bir hukuki işleme de başvurulmadığını dile getirdi. 

Bu nitelikteki çağrılardan birinin de siyonist işgal rejiminin sözde İletişim Bakanı Shlomo Karhi'nin Gazze ahalisinin topraklarını terk etmeye zorlanması için onlara yönelik şiddet ve saldırıların sürdürülmesi yönündeki çağrısı olduğu ifade edildi. 

Hamas, uluslararası toplumdan bu türden provokatif ve insanlık dışı açıklamalar ve çağrılar karşısında insani sorumluluğunu yerine getirmesini, siyonist ırkçı liderleri başta soykırım suçu olmak üzere kesintisiz bir şekilde işlemeye devam ettikleri suçlarından dolayı yargı önüne çıkarmasını istedi. 

Hamas Uluslararası Adalet Divanı'ndan da siyonist işgal rejimi aleyhine açılan soykırım davasıyla ilgili değerlendirmelerinde işgalci siyonist liderlerin bu türden çağrılarını, ırkçı tasfiye politikalarını ve provokatif açıklamalarını nazarı dikkate almasını istedi. 

Güney Afrika'nın siyonist işgal rejimi aleyhine BM'nin en üst düzey yargı kurumu niteliğindeki Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı soykırım davasıyla ilgili ilk duruşma bugün öğle saatlerinde başlatılmıştı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar