ALİ EKBER VELAYETİ SALİH EL ARURİ İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti, HAMAS siyasi büro başkan yardımcısının Beyrut'taki Siyonist Rejiim saldırısında şehadetinden dolayı taziye mesajı yayınladı. 

Görüntülenme: 179 Tarih: 03 Ocak 2024 06:59
ALİ EKBER VELAYETİ SALİH EL ARURİ İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Dr. Velayeti, direniş cephesinin cesur komutanlarndan el Aruri'ye yönelik suikast dolayısı ile Siyonist Rejim'i kınayarak büyük Filistin milleti ve direniş cephesi savaşçıları için de baş sağlığı diledi. 

Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: 

" Bismillahirrahmanirrahim

Ve la tahsebennellezine kutilu fi sebilillahi emvata, bel ahyaun inde rabbihim yurzekun
Mübarek ömrünü Filistin halkının kutsal ideallerini ve Kudüs'ün özgürlüğünü savunarak geçiren, Filistin'in ve Filistin direniş hareketinin (Hamas) cesur ve yiğit komutanı, şehit ve lider Salih el-Aruri'ye kalleşçe ve korkakça suikast düzenlendi. Tahakküm ve Siyonis rejime karşı mücadele eden bu isme yönelik suikast,  bizi derinden üzdü ve etkiledi.  Uzun yıllar askeri onur madalyası takan Şehit Salih el-Aruri, Filistin ideallerini savunmak için Hamas'ın, Filistin'in ve Direniş Cephesi'nin gururlu komutanlarına eşlik etti, tahakküm dünsına karşı dava arkadaşları ile birlikte binlerce kilometrelik bir cephe açtı. Onun adı her zaman düşmanların bedenlerini titretecek, mazlum Filistin halkını ve tüm dünya Müslümanlarına düşmanlık yapanları ürpetecek. 
Bu tür vahşice eylem ve suçlar, sahte Siyonist rejimin zayıflığını ve çaresizliğini göstermekte olup, özellikle  Aksa Tufanı başlangıcından bu yana tüm cephelerde savaşan grupların ve cesur Filistin halkının şiddetli direnişiyle karşı karşıya kalmış ve Filistin halkının direnişiyle baş edemen rejim bu kez de bu kalleşçe eyleme baş vurmuştur.  Şimdi bu korkakça suikastları yapıyorlar ama şunu bilsinler ki, bu eylemlerle ve Filistinli savaşçı ve komutanların şehit edilmesiyle bu hareket ve İslami direniş akışı durmayacak, günden güne yükselecek direniş eskisi daha güçlü ve daha sağlam hale gelecektir. 
Bu zaferin tek sırrıdır. Zaferin bedeli ödenecek ve bu soykırımcıların zalim yüzü ortaya çıkacaktır. Bölgedeki bu suçların baş faili olan Amerika ve müttefikleri, savunmasız insanların, çocukların, yaşlıların, gençlerin ve cesur Filistinli savaşçıların acımasızca katledilme tarihinin unutulmayacağını, direniş gruplarının ve Filistin'in cesur ve özgürlükçü halkının bu canilere gerekli cevabı vereceğini bilmeliler.  İslam'ın bu onurlu komutanı ve iki El-Kassam Taburu komutanının şehadeti dolayısı ile  ailelerine, Hamas liderlerine, Filistin İslami Cihad hareketine, direnişteki tüm gruplara ve savaşçılara ve büyük Filistin halkına baş sağlığı ve şehadetleri dolayısı ile tebrik mesajımı iletmek istiyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve hayatta kalanlara sabır ve rahmet diliyorum."

Ali Ekber Velayeti
Tesnim

Yorumlar