KORSAN İSRAİL STRATEJİK BİR DARBE YEDİ (ANALİZ)

Gazze savaşının üzerinden üç ay geçti ve Siyonist gazeteler ve analistler, "İsrail'in Gazze'de stratejik tuzağa düştüğünü" söylüyor. Bazı Siyonistler de diyor ki, "Bu savaş bitip gerçekler ortaya çıkınca ağlayacağız!" 

Görüntülenme: 348 Tarih: 31 Aralık 2023 01:18
KORSAN İSRAİL STRATEJİK BİR DARBE YEDİ (ANALİZ)

Bugün Gazze'deki savaş 85'inci gününe giriyor. Siyonistler ise her alanda çok ağır ve benzeri görülmemiş kayıp ve zararlar karşısında sadece kadın, çocuk ve sivilleri öldürmüş, hastaneleri, okulları, kiliseleri yerle bir ettiler. Sivillerin öldürülmesi, sağlık, eğitim ve dini merkezlerin bombalanması da onlar için zarar oldu ve nefret edilen bu rejimin dünyada daha da nefret edilmesini sağladı. Araştırma merkezlerinin de belirttiği gibi, dünyada Gazze savaşıyla ilgili düzenlenen toplantıların yüzde 95'i Siyonistleri kınamaktadır. 85 günde 21 binden fazla sivili katleden bir rejimden nefret edilmez mi? UNICEF'in şu haberleri bu rejimin nefret edilmesi için yeterli değil: "2023 yılı Batı Şeria'da çocuklar için en ölümcül yıldı." Gazze'de 10 binden fazla çocuk şehit oldu!

Siyonist analistlerden biri olan Amos Hariel de şöyle diyor: "Doğrusunu söylemek gerekirse İsrail 7 Ekim saldırısından sonra stratejik bir tuzağa düştü ve bundan nasıl çıkmak istediği henüz belli değil." Filistin Araştırmaları Merkezi'nin haberine göre Amos Hariel şöyle söylüyor: "Bu savaş bir erozyona dönüştü ve bu erozyon kalıcı bir duruma dönüşebilir. Lübnan cephesinin savaş durumuna geçme ihtimali de yüksek."

Amos Hareil'in ardından İbranice yayınlanan Haaretz gazetesinin analisti de bu gazetede "İsrail'in kuzeyde ve güneyde sıkışıp kaldığı" yönünde benzer cümleler yayınladı. Haaretz de bu tuzağı "stratejik" olarak nitelendirdi ve şunu ekledi: "Kuzey cephesinde Lübnan direniş güçleri ile de bir savaşa tanık oluyoruz. 100.000'den fazla insan bu bölgede evini terk etti. Netanyahu onları bölgeye nasıl geri getirmek istiyor?"

7 Ekim'deki bu tarihi operasyonun ve Siyonistlere indirdiği darbenin bu rejimi "stratejik tuzağa" düşürdüğü gerçeği New York Times gazetesi tarafından da farklı bir şekilde ele alındı. Gazete şöyle yazdı: "Bu operasyon gerçekleştiğinde İsrail rejiminin yönetim sistemi saatlerce kafa karışıklığı yaşadı. Tel Aviv'in ne olduğunu anlaması birkaç saat sürdü. Bu şaşırtıcı durum, İsrail güçlerinin operasyonun gelişmeleri hakkında sosyal medya ve medyadan bilgi edinmesine neden olmuştu. İsrail ordusunun saldırının boyutunu anlaması birkaç saat sürdü."

Bu Amerikan gazetesinin yaptığı yeni araştırma, Filistin direniş güçlerinin Aksa Tufanı operasyonunun başladığı 7 Ekim günü, Siyonist ordunun askeri teçhizat eksikliğinden ve iç karışıklıktan büyük zarar gördüğünü gösteriyor.

Kayıp Üstüne Kayıp

Bu arada el-Monitör TV kanalı dün Kassam mücahidlerinin pusuda 10 Siyonist askeri öldürdüğünü duyurdu. Ardından Filistin Araştırmaları Merkezi, Kassam operasyonunda 20'den fazla Siyonist askerin öldürüldüğünü veya yaralandığını duyurdu. Kassam Birlikleri ise bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: "Gazze Şehri Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bir grup İsrail komando gücüyle çatıştık, 20'den fazla İsrail askeri öldürüldü veya yaralandı." Siyonistler kayıplarının gerçek sayısını açıklama konusunda istekli değiller ve şu ana kadar yalnızca 200'den az askerinin öldüğünü doğruladılar. Ancak Kassam'ın kısa bir süre önce yayınladığı bir rapora göre, savaşın başlangıcından bu yana 5.000 Siyonist subay ve asker hedef alındı ve bunların hepsi ya öldürüldü ya kalıcı olarak sakat kaldı ya da yaralandı.

Askeri alanda Arap uzmanlarından Tümgeneral Fayiz el-Deviri, Kassam güçlerinin Siyonistlere karşı mücadelede elde ettiği başarıların "eşi benzeri görülmemiş" olduğunu belirterek şöyle dedi: "El-Cezire kanalının, Kassam taburlarının güçleri ve Siyonist rejimin işgalci unsurları aralarındaki çatışmalara ilişkin yayınladığı videolar bilim kurgu filmleri gibiydi."

Siyonist Askerler, Hedeften Yoksun Olan Bu Savaştan Memnun Değiller

El-Cezire kanalı, yayınladığı bir haberinde şöyle dedi: "İsrail'in 12 TV kanalı, ordunun Gazze Şeridi'ndeki savaşın devamını haklı çıkaracak ya da savaşın yakın gelecekteki hedeflerini tanımlayacak siyasi adımların eksikliğinden endişe duyduğunu bildirdi. İsrail televizyonu şunları ekledi: 'Ordu yetkilileri, İsrail siyasi çevrelerin Gazze'de savaşın devamına ilişkin hedefleri belirtmemesinden endişe duyuyor ve üzülüyor."

Ancak Amerikalı analist Scott Ritter, Siyonistlerin sorununun "korku" olduğunu belirterek şöyle dedi: "Savaşın gerçeği İsraillilerin ölesiye korkmasıdır! İsrail ordusu, ilerlemeyi reddettikleri ve savaşmayı reddettikleri için tabur komutanlarını kovmak zorunda kaldı. Bu, ölümden korktukları, ölenlerin sayısı çok olduğu, İsrail askerlerinin imha edildiği, kazanamayacakları manasına geliyor."

Amerika Olmasaydı...

Yukarıdaki satırlarda aktarılanların hepsi, ABD ve diğer birçok Batılı ve Arap ülkesinin Siyonistlere kısıtlama olmaksızın yardım ettiği bir durumda gerçekleşti ve İsrail'in savaş yönetiminin ve iç işlerinin tamamen Amerikalıların elinde olduğunu söyleyen çok sayıda rapor var. Örneğin daha dün Beyaz Saray'ın Kongre'ye haber vermeden ve bu yasama organını bypass ederek Siyonistlere yeni bir mali ve askeri yardım ettiği duyuruldu. Bu konuda bir Siyonist medya: "Amerika olmasaydı İsrail taş ve sopayla savaşmak zorunda kalacaktı!" diye yazdı. Siyonist kanalı, Kanal 12'nin siyasi analisti Abramovich, şu açıklamada bulundu: "Amerika savaşın başında İsrail'in yanında yer aldı ve 2 uçak gemisi, bir nükleer denizaltı ve benzeri görülmemiş mühimmatla dolu hava filosu gönderdi ki şu ana kadar da durmadı."

Bu haberlere istinaden dolayısıyla bugün kuşatma altındaki Filistinli gençler sadece Siyonistlerle savaşmıyor, Amerika ile de savaşıyor.

İsrail Ordusu, Kendi Adamlarını Kasten Bombalıyordu

Siyonistlerin 7 Ekim operasyonunun gerçekleştiği günden bu yana korku veya hata nedeniyle kendilerinden olan çok sayıda kişiyi öldürdüğü daha önce defalarca dile getirilmişti. Daha sonra bu cinayetlerin bazen kasıtlı yapıldığı açıklandı!

Bu konuyla ilgili olarak serbest bırakılan bir Siyonist mahkum olan Hagar Brodich, Siyonist rejimin kanalı olan Kanal 12'ye verdiği röportajda şok edici açıklamalarda bulunarak şöyle dedi: "İsrail güçleri bulunduğumuz yerin yakınındaki bir binayı hedef aldı. Bütün camlar patladı, duvarlar çöktü. Mucizevi bir şekilde 5 kişi hafif sıyrıklarla kurtulduk. Gazze'de gördüklerimden, mahkumların geri dönüşünün Netanyahu kabinesinin önceliği olmadığı sonucuna vardım. Aksine ilk mesele Hamas'ın yenilgisiydi. İsrail tarafından binanın bombalanması ordunun orada olduğumuzu bildiği sırada gerçekleştirildi."

rasthaber

Yorumlar