USAME HAMDAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hamas liderlerinden biri, Siyonist rejimin içine düştüğü bataklıktan çıkmak için saldırganlığı durdurmak ve taviz vermekten başka çaresi olmadığına işaret ederek, ilgalcilerin teşvik ettiğinin aksine, Gazze'de tam bir ateşkes sağlanmadan esirlerin değişimi konusunda herhangi bir tartışmanın olmadığını vurguladı. 

Görüntülenme: 155 Tarih: 31 Aralık 2023 10:57
USAME HAMDAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Filistin Hamas hareketinin üst düzey liderlerinden Usame Hamdan, dün gece yaptığı konuşmada, Hamas'ın önceliğinin düşmanın Gazze'ye yönelik saldırganlığını tamamen durdurmak olduğunu tüm arabuluculara duyurduğunu bildirdi.
El Cezire'ye verdiği röportajda Hamdan şunları söyledi: "İşgalci rejim, Gazze'de öldürülen esirlerin sayısından dolayı Siyonist kamuoyunun baskısı altındadır. Bu rejim, Gazze savaşındaki askeri yenilginin ardından kabine yapısını sürdürme mücadelesi veriyor."
Bu Hamas lideri şöyle vurguladı: "Siyonist düşmanın vaaz ettiğinin aksine, Gazze'ye yönelik saldırılar tamamen sona ermeden esir değişiminden söz edilmeyecektir. Siyonist rejim, mahkumların takası konusunda yanlış fikirleri teşvik ederek iç baskının yoğunluğunu azaltmaya çalışıyor."


İsrail'in ateşkesi kabul edip taviz vermekten başka seçeneği yok 

Devamında, "Ancak tam ve kalıcı bir ateşkes olmadan hiçbir fikir ve önerinin tartışılamayacağını, Gazze'ye yönelik saldırının tamamen durdurulması gerektiğini, ateşkesin sağlanması için gerekli araç ve kabiliyetlere sahip olduğumuzu vurguluyoruz. İsrail'in içine düştüğü bataklıktan çıkmasının tek yolu vardır, o da saldırganlığı durdurmak ve taviz vermektir. Şu anda işgalci rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu, kamuoyu baskısı ve kabine krizinin gölgesinde, (ateşkes ve ardından esir değişimi konusunda müzakere) önerileri kalıcı olarak reddedemez." diye sözlerine ekledi.


Gazze'ye yönelik saldırılar tamamen durdurulana kadar Siyonistler esirlerini canlı göremeyecekler 

Hamdan ayrıca Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, "Hamas, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların tamamen ve kesin olarak durdurulmasına ilişkin her türlü öneriyi tartışmaya hazırdır; İşgalciler şunu bilmelidir ki, Gazze'ye yönelik saldırıları durdurulmadığı sürece esirlerini asla canlı göremeyecekler. Filistin halkı, Gazze'ye yönelik saldırıların geçici veya kısmen durdurulmasını talep etmiyor ve düşmanın saldırılarının tamamen durdurulması konusunda ısrar ediyor." açıklamasında bulundu
Usame Hamdan ayrıca mahkum değişim davasından da bahsetti ve Siyonist yetkililerin, Gazze'ye yönelik saldırı durdurulmadan direnişte yer alan esirleri hiçbir zaman canlı göremeyeceklerini bilmesi gerektiğini vurguladı.
Netanyahu'yu, Siyonist tutukluları askeri baskı yoluyla serbest bırakma çabaları konusunda uyardı ve şu ana kadar tek bir İsrailli tutuklunun bile direniş koşullarına teslim olmadan askeri operasyonlarla serbest bırakılmadığını söyledi.

Gazze'nin yönetimi Filistin'in iç meselesidir 

Bu Hamas lideri, Amerikalıların ve Siyonistlerin savaş sonrasında Gazze'nin yönetimine ilişkin iddiaları hakkında şunları söyledi: "Filistin işlerinin yönetimi Filistin'in kendi iç kararıdır ve milletimiz, Siyonist ya da Amerikan tanklarının arkasındaki bir örgütün Gazze'ye girip bu bölgeyi yönetmesini asla kabul etmeyecektir. Filistin halkı bugün kurtuluş projesini taşıyacak bir lider istiyor. Her türlü direniş, özellikle silahlı direniş olmak üzere ulusal hedefleri gerçekleştirmeye kararlıdır."
İşgalci rejimin vahşi saldırısı sonrasında Gazze Şeridi'nde yaşanan insanlık trajedisini anlatarak, Gazze'de yaklaşık 22 bin kişinin şehit olduğunu, 56 binden fazla kişinin de yaralandığını, çok sayıda kişinin kayıp ve enkaz altında olduğunu söyledi.
Usame Hamdan, Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'te yaşanan gelişmelere ilişkin de şu açıklamayı yaptı: "Siyonistlerin Batı Şeria'daki vahşi saldırılarında şu ana kadar 313'ün üzerinde şehit ve 3 binden fazla kişi de yaralandı. Bu saldırılar Netanyahu kabinesinin Filistin milletine yönelik komplolarının devamı bağlamındadır ancak düşman asla hedeflerine ulaşamayacaktır. Sonunda Hamas lideri, Batı Şeria'daki özyönetim örgütlerinin güvenlik servislerinden silahlarını işgalci güçlere ve Siyonist yerleşimcilere doğrultmalarını ve Batı Şeria'daki direniş taburlarına katılmalarını istedi."

tesnim

Yorumlar