TEL AVİV'E KADAR UZANAN TÜNELLER SİYONİSTLERİ ENDİŞELENDİRİYOR

Batı Şeria sınırındaki Siyonist yerleşimciler son zamanlarda yer altından ses ve titreşimler geldiğini söylüyor. İsrail rejimi Tel-Aviv'e varacak tünellerden endişeli. 

Görüntülenme: 222 Tarih: 29 Aralık 2023 21:42
TEL AVİV'E KADAR UZANAN TÜNELLER SİYONİSTLERİ ENDİŞELENDİRİYOR

Virtual Jerusalem sitesinde yer alan habere göre, Batı Şeria sınırı yakınlarındaki Kochav Yair-Tzur Yigal ve Bat Hefer'de yaşayan yerleşimciler yer altından bazı seslerin ve titreşimlerin geldiğini söylüyor. Kochav Yair-Tzur Yigal, Tel-Aviv'in banliyölerine yakın bir bölgede yer alıyor.

Bat Hefer'de yaşayan Matan Bachner isimli bir yerleşimci en son Perşembe günü yer altından gelen sesleri duyduğunu ve titreşimleri hissettiğini söylüyor. Bachner, bölgenin coğrafi yapısının Bat Hefer'den Kalkilya'ya bir tünel kazmak için uygun olduğunu vurguluyor. 

İsrail rejimi HAMAS'ın Batı Şeria'da artan etkisinden son derece rahatsız ve bu durumu endişe verici buluyor. Eylül 2023'te yapılan kamuoyu araştırmalarında Batı Şeria sakinlerinin HAMAS'a desteği yüzde 12 olarak ölçülmüşken, bugün itibariyle bu oranın yüzde 44'e ulaştığı söyleniyor.

HAMAS'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonunu haklı bulanların Batı Şeria ve Gazze'deki ortalaması ise yüzde 72 olarak gösteriliyor. 

Anketler Batı Şeria halkının HAMAS'ın savaş suçu işlemediğine dair ortak bir kanaate sahip olduğunu da ortaya koyuyur.

İsrail rejimi HAMAS'a olan bu desteğin tüneller yoluyla İsrail'in merkezine ulaşacak yeni saldırıların zeminini hazırlama ihtimalini kabus senaryosu olarak görüyor.

Bilindiği üzere Filistinli İslami Direniş Hareketi HAMAS 7 Ekim'de gerçekleştirdiği Aksa Tufanı operasyonu ile İsrail rejimine sarsıcı bir darbe vurmuştu.

HAMAS saldırısının tüneller yoluyla devam ettiği süreçte Gazze'deki tünellerin Lübnan Hizbullah'ı komutanlarından İmad Mugniye ile İslam İnkılabı Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanlarından General Kasım Süleymani'nin eseri olduğu açıklanmıştı. 

HAMAS, Gazze'nin toplam uzunluğu 400 kilometreyi aşan bir tüneller ağına sahip olduğunu ve çeşitli tiplerdeki bu tünellerin bazılarından araçların dahi geçebildiğini söylüyor.

İsrail rejimi ordusu da Gazze içinde tespit ettiği bazı tünellerin görüntülerini yayımlamıştı. Bu görüntülerde bazı tünellerin sınır hattına ve kapılarına çok yakın olduğu ve sıkıca tahkim edildiği dikkat çekiyordu. 

YDH

Yorumlar