HAMAS YETKİLİSİ ALİ BEREKE İRANLI KOMUTAN SEYYİD RAZİ MUSEVİ'NİN ŞEHİT EDİLMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Hamas Siyasi Büro Üyesi Ali Bereke, Netanyahu’nun Razi Musevi’ye suikastla İran’ın vereceği karşılığı ve ABD’nin müdahalesini getirmek istediğini söyledi. 

Görüntülenme: 174 Tarih: 26 Aralık 2023 00:38
HAMAS YETKİLİSİ ALİ BEREKE İRANLI KOMUTAN SEYYİD RAZİ MUSEVİ'NİN ŞEHİT EDİLMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Hamas Siyasi Büro Üyesi Ali Bereke, “İran'ın Şam'daki askeri danışmanı Razi Musevi'ye düzenlenen suikast, Netanyahu'nun bölgedeki Amerikan varlığından yararlanarak savaşı genişletmek amacıyla aldığı bir karardı.” dedi.

Tahran merkezli Arapça yayın yapan el-Alem televizyonuna konuşan Hamas liderlerinden Ali el Bereke, “Biz Hamas Hareketi olarak bu suçu kınıyoruz. Bu karmaşık bir suçtur. Birincisi, bu bir Arap ülkesine yönelik saldırıdır ve Şam'daki İran Devrim Muhafızları'na yönelik bir saldırıdır. Bu, Siyonist düşmanın Gazze Şeridi'nde, Batı Şeria'da ve Güney Lübnan'da işlediği suçlara ilaveten görmezden gelinmemesi gereken bir suçtur.” ifadelerini kullandı.

Bereke, “Siyonist düşman, özellikle de Netanyahu bölgedeki Amerikan varlığından yararlanarak savaşı uzatmak ve genişletmek istiyor. İran'a, Hizbullah'a, Hamas'a ve diğerlerine saldırmak istiyor. Düşman, Hamas’ı ortadan kaldırma ve ezme konusunda şu ana kadar başarısız oldu. Esirleri zorla canlı kurtarmayı başaramadı ve aynı zamanda Filistin halkını Mısır'a sürmeyi de başaramadı.” dedi.

Hamas’lı yetkili sözlerini şöyle sürdürdü:

“Filistin direnişi tüm cesaret ve yeteneğiyle savaşıyor ve Siyonist düşman, Şucaiye’de birden fazla taburu geri çekerken, onu Şucaiye’den çekilmeye zorlayan ağır kayıplara uğradı.

Bugün 51'inci Tabur komutanı cezalandırılıyor. Bu, saflarındaki başarısızlığın ve kafa karışıklığının bir göstergesidir.

Suikast kararının Netanyahu'nun savaşı genişletmek amacıyla aldığı bir karar olduğunu biliyoruz. Netanyahu önümüzdeki Şubat ayında yargılanmayı bekliyor. Duruşmaları ertelemek için savaşı uzatmak istiyor, İran'ın karşılık vermesini istiyor. Şimdi de bu büyük generale suikast düzenleyerek İran'ı çağırıyor.

Siyonist düşman Gazze'deki kara savaşında çıkmaza girdi ve her eksende çatışmalar yaşandığı için herhangi bir ilerleme kaydedemedi. Direniş, dün operasyon yapılan ve 56 gün önce girilen Cuhr ed-Dik cephesi dahil hiçbir eksenini kaybetmedi.

Siyonist düşman Gazze'deki askeri savaşta başarısız oldu. İran'ın tepkisini ve Amerikan müdahalesini cezbedene kadar savaşı genişletmek istiyor.

Çünkü ABD, İran'ın veya Hizbullah'ın güçlü müdahalesi halinde bu müdahaleye Amerikan savaş gemileri ve uçak gemilerinin karşılık vereceğini söyleyerek tehdit ediyor, dolayısıyla Netanyahu risk alıyor ve ordusuyla kumar oynuyor.”

YDH

Yorumlar