KATİL NETANYAHU ZOR DURUMDA

Gazze Şeridi’nde esir tutulan İsraillilerin aileleri çocuklarının geri getirilmesi için Netanyahu’ya ve hükümetine baskı yapmaya devam ediyor. 

Görüntülenme: 171 Tarih: 26 Aralık 2023 00:17
KATİL NETANYAHU ZOR DURUMDA

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı savaş 80 günü geride bırakırken işgal rejimi hükümetinde de görüş ayrılıkları baş göstermeye başladı.
 

Gazze Şeridi’ne kara operasyonu düzenleyen işgal ordusunun Filistin direnişi karşısında verdiği kayıplar her geçen gün daha da büyürken işgalciler için ufukta herhangi bir zafer görünmüyor.
 

Netanyahu, Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli esirlerin kurtarılması için savaşın devam etmesi gerektiğini savunurken bakanları bu planın başarılı olacağından ve İsrail’e yapılan askeri yardımların devam edeceğinden şüpheli.
 

İsrailli esirlerin aileleri savaşın amacına ulaşmasının uzun süre alacağını söyleyen Netanyahu’nun konuşmasını keserek, çocuklarının bir an önce Gazze Şeridi’nden kurtarılmasını istedi.
 

İsrail hükümetinde yaşanan görüş ayrılıkları da gizlenemez hale geldi. İsrail Kanal 12 televizyonunun haberine göre Netanyahu, Savunma Bakanı Yuav Galant’ın esirler konusunu görüşmek amacıyla toplantı düzenlemesine engel oldu.
 

Galant’ın Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli esirler konusunu görüşmek için Mossad Başkanı David Barnea’yı en az iki kez toplantıya çağırdığı ancak Netanyahu’nun Barnea’ya toplantıya katılma izni vermediği kaydedildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar