FAYSAL MİKDAT: ZAFER FİLİSTİN DİRENİŞİNİNDİR

Tahran Uluslararası Filistin Konferansı oturum aralarında Suriye Dışişleri Bakanı, Batı'nın ve Amerika'nın Siyonist rejime verdiği desteğin, bu rejimi Gazze halkına karşı iğrenç suçlar işleme konusunda daha küstah hale getirdiğine dikkat çekerek, zaferin direnişin kesin kaderi olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 342 Tarih: 24 Aralık 2023 17:42
FAYSAL MİKDAT: ZAFER FİLİSTİN DİRENİŞİNİNDİR

Tahran Uluslararası Filistin Konferansı'na katılmak üzere İran'a giden Suriye Dışişleri Bakanı Faysal El Mikdat, işgalci rejimin Filistin halkına karşı işlediği suçlarda Batı'nın parmağı olduğuna dikkat çekerek, Batı'nın İsrail'in suçlarına ortak olduğunu ve veto hakkını Gazzeli çocukları kurtarmak için değil, öldürmek için kullandığını söyledi.
Faysal El Mikdat, Tahran Uluslararası Filistin Konferansı oturum aralarında Al-Mayadeen ile konuşarak, ABD'nin Siyonist rejime katılımı ve desteği olmasaydı, bu rejimin Filistin milletine karşı bu kadar iğrenç suçları işlemesinin mümkün olmayacağını ifade etti.
Ayrıca, "Amerikan filosunun, İngiliz kuvvetlerinin ve diğer batılı güçlerin bölgede yaptığı hareketler ve savaş suçları hakkında pek çok bilgiye sahibiz. Dünya genelinde Batılı söylemler değerini yitirmiş ve düşmüş, Batı'nın Filistin milletinin katledilmesinde doğrudan parmağının olduğu herkes tarafından kanıtlanmıştır." diye sözlerine ekledi. 
Suriye Dışişleri Bakanı şunları söyledi: "Bugün önemli olan Batılı iktidarların utanmaları gereken politikalarını açığa çıkarmaktır. Filistin direnişi varlığını kanıtlamıştır ve zafer direnişin kesin kaderidir."
Dün sabah, 23 Aralık Cumartesi günü, İran Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde dünya ülkelerinden bazı yetkili ve seçkinlerin katılımıyla Uluslararası Tahran Filistin Konferansı düzenlendi.
Bu toplantı, İran'ın Filistin'deki gelişmelere ilişkin aktif diplomasisinin bir devamı niteliğinde olup, Gazze'ye karşı savaşın siyasi ve hukuki etkilerinin incelenmesi ve bu suçların derhal durdurulmasına yönelik çözüm önerilerinin ele alınmasına odaklanmıştır. Bir günlük uluslararası toplantıya 50'den fazla ülkeden üst düzey hükümet yetkilileri, önde gelen siyasi, dini, entelektüel ve medya kişilikleri katıldı.

tesnim

Yorumlar