EHUD OLMERT'TEN HAMAS İTİRAFI

İsrail işgal rejiminin eski başbakanlarından Ehud Olmert Gazze'ye yönelik savaşın derhal durdurulması çağrısında bulunarak; "Hamas'ı bitirme konusunda Netanyahu'nun belirlemiş olduğu amaçların gerçekleştirilmesi imkanı yok." ifadesini kullandı.  

Görüntülenme: 252 Tarih: 23 Aralık 2023 17:25
EHUD OLMERT'TEN HAMAS İTİRAFI

Olmert siyonistlere ait Haaretz gazetesinde yayınlanan makalesinde, kaçırılanların sağ kurtarılması karşılığında savaşın durdurulmasını isteyerek Netanyahu'nun ve hükümetinin ileri gelenlerinin, Hamas hareketini askeri operasyonlar yoluyla ortadan kaldırma konusunda ileri sürdüklerinin gerçekte bir karşılığının bulunmadığına dikkat çekti. 

Olmert, Netanyahu'nun kendisinin bile böyle bir amacın gerçekleştirilmesinin mümkün olabileceğine inanmadığı için doğru konuşmadığını belirterek onun sadece bir şovmen gibi konuştuğunu, yapmak istediğinin sadece 7 Ekim'deki başarısızlığı karşısında dikkatleri başka yönlere çekmek olduğunu belirtti. 

Olmert, içeride ciddi bir siyasi itibar kaybına maruz kaldığını, Hamas'ı ortadan kaldırma amacının gerçekleşmeyeceğini çok iyi bildiğini ilk andan itibaren Gazze'ye karşı savaştan ziyade kendi geleceğini kurtarma çabalarıyla meşgul olduğunu iddia etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar