PAUL ROGERS: İSRAİL SAVAŞI KAYBEDİYOR

İngiltere'nin Braford Üniversitesi'nde Barış Araştırmaları profesörü olan Paul Rogers, İsrail işgal rejiminin Hamas hareketine karşı sürdürdüğü savaşı kaybetmekte olduğunu ancak Netanyahu'nun ve hükümetinin bunu asla itiraf etmeyeceklerini dile getirdi.  

Görüntülenme: 295 Tarih: 23 Aralık 2023 10:33
PAUL ROGERS: İSRAİL SAVAŞI KAYBEDİYOR

Rogers, İsrail'in resmi anlatımında sürekli Hamas'ın zayıfladığı vurgusunun yapıldığını ancak gerçekte "büyük bir güç" olarak lanse edilen İsrail ordusunun kalbinin korkuyla çarpmakta olduğunu vurguladı. 

Rogers, The Guardian isimli İngiliz gazetesinde yayınlanan makalesinde yakın zamana kadar İsrail'in resmi açıklamalarına yansıyan iddianın İsrail ordusunun Gazze'nin büyük bir kısmında kontrolü ele geçirdiği yönünde olduğunu ama bugün gerçeğin öyle olmadığının açığa çıkmaya başladığını, Hamas'ın merkezinin Şifa Hastanesi'nin altında olduğu iddiasıyla ilgili gerekçelerin de yeterli olmadığının görüldüğünü ifade etti.

Rogers, diğer yandan İsrail ordusu içindeki sorunların da gittikçe büyüdüğüne dair çok güçlü deliller bulunduğunu, bizzat Yedioth Ahronoth gazetesinin yayınladığı habere göre askerler arasında yaralı sayısının 5 bini geçtiğini, bunlardan %58'inin tehlikeli yara almışlar kategorisinde olduğunu, 2000 askerin resmi olarak kalıcı sakatlığa maruz kaldığını, bu bilgilerin resmi açıklamalarda verilen 460 ölü 1900 yaralı rakamlarına tamamen ters düştüğünü hatırlattı.

Rogers bu arada İsrail'in uluslararası alanda tamamen dışlanmış devlete dönüşmekte olduğunu, sadece bu kadarla kalmayıp karşısında Hamas'tan daha radikal yeni bir nesil ortaya çıkmasına yol açacak zemin ve şartları oluşturduğu iddiasında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar