CHAİM LEVİNSON NETANYAHU İLE DALGA GEÇTİ

Ünlü siyonist gazetecilerden Chaim Levinson, siyonist işgal ordusunun sözde sözcüsü Daniel Hagari'yi maskaraya alarak, "İsraillilerin kendilerinin zafer kazandıklarına inanabilmeleri için onun yalanlarına ihtiyaçları var." ifadesini kullandı.  

Görüntülenme: 209 Tarih: 21 Aralık 2023 00:49
CHAİM LEVİNSON NETANYAHU İLE DALGA GEÇTİ

Levinson, köşe yazılarının yayınlandığı Haaretz isimli ve siyonistlere ait olan günlük gazetede yayınlanan bir makalesinde, "Bu adamın amacı atıkları toplayıp üzerini sosladıktan sonra çok lezzetli bir yemek gibi servis etmekten başka bir şey değildir." diyerek, onun iddialarının kesinlikle gerçekleri yansıtmadığına dikkat çekti. 

2021'de vuku bulan ve Filistin direnişinin Kudüs Kılıcı Savaşı adını verdiği savaşı kastederek, "Surların Bekçisi filminin ardından ortaya çıkan hareketliliği hatırlıyor musunuz?" sorusunu sordu. 

Söz konusu savaşın ardından işgal ordusunun sözcüsü, Filistin direnişinin bütün askeri gücünün imha edildiği, direnişe karşı çok büyük başarılar elde edildiği iddiasında bulunmasından kısa bir süre sonra bu iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunun ortaya çıkması sebebiyle kamuoyunu yanılttığı, hep yalan bilgileri piyasaya sürdüğü gerekçesiyle siyonist medya tarafından çok sert bir şekilde eleştirilmiş ve şiddetli tepkilere maruz kalmıştı.

Son günlerde de işgal ordusunun sözde sözcüsü Hagari işgal ordusunun piyasaya sürdüğü, işgal askerlerinin Filistin direnişi karşısında çok büyük başarılar elde ettiği, onun askeri gücünü tamamen imha ettiği iddiasında bulunmasının hemen ardından direnişin Tel Aviv'e yoğun füze saldırıları gerçekleştirmesi üzerine iddia edilenlerin tamamen gerçek dışı olduğunun ortaya çıkması sebebiyle çok sert eleştirilere maruz kalıyor. 

İşgal ordusu aynı zamanda asker kayıplarının da büyük bir kısmını gizleyerek kendi toplumunu yanıltıyor. Hastanelerin ve mezarlıkların verdiği veriler işgal ordusunun verdiği rakamlarla tamamen çelişiyor. İşgal ordusunun bu konudaki yalanlarının da çok geçmeden gün yüzüne çıkacağı tahmin ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar