SİYONİST REJİME AİT GİZLİ BİLGİLER İFŞA OLDU

''Karma'' hacker grubu, İsrail-Çerkya SHORAD füze sistemi sözleşmesi ve İsrail üretimi casus yazılım 'Pegasus' skandalı ile ilgli gizli bilgileri ifşa etti. 

Görüntülenme: 248 Tarih: 19 Aralık 2023 20:14
SİYONİST REJİME AİT GİZLİ BİLGİLER İFŞA OLDU

Geçtiğimiz günlerde Karma (KarMa) adlı hacker grubu, Siyonist İsrail rejiminin güvenlik kurumlarına ve iletişim sistemlerine başrılı bir siber saldırı düzenlediğini duyurdu.

Mossad dahil birçok İsrail merkezli internet sitesi Karma tarafından hacklendi. Mehr Haber Ajansı bu grup tarafından hacklenen hassas belgelere ulaştı.
Mehr Haber Ajansı'nın elde ettiği belgelere göre, bu operasyonda en az 180 önemli Siyonist sitesi başarıyla hacklenmiştir.

Bu hacker grubunun ele geçirdiği gizli belgeler, Siyonist Rejim'in siber güvenliğinin zayıf olduğunu gösterdi.

Mehr’in hazırladığı yazının birinci bölümünde Karma grubunun icra ettiği siber operasyonun detayları anlatıldı.

Bu yazıda ise İsrail rejimi  ile Çekya arasında imzalanan "SHORAD " füze sistemi sözleşmesi ve ABD’de internet casusluğunda kullanılan Pegasus adlı yazılımı üreten İsrail merkezli NSO Grubu'na açılan dava ile ilgili özel bilgiler yer alıyor.

İsrail rejimi ile Çekya arasında sağlanan "SHORAD " füze sistemi sözleşmesi

En önemli belgelerden biri, Siyonist  İsrail ile Çekya arasında sağlanan " SHORAD"  füze sistemi sözleşmesidir. Bu füze sisteminin kodları ve güvenlik mimarisi tasarımıya ilgili bilgiler 39 sayfalık sözleşme ve 25 ekinde yer alıyor.

Savaş Bakanlığı eski genel müdürü ve İsrail hava kuvvetleri eski komutanı Amir Eshel ile Çekya savunma bakan yardımcısı Lobor Kodel’in imzaladığı sözleşmenin destek eğitim masrafarı Çekya’ya 800 milyon dolara mal olmuştur.

Bu sözleşmenin ikinci maddesi, NATO'nun hızlı tepki planı ve 2020 savunma stratejisi, 2030 silahlı kuvvetlerinin geliştirilmesi planı ve 2035 uzun vadeli vizyonu doğrultusunda Çekya Hava Kuvvetlerinin güçlendirilmesini amaçlamaktadır.

Sızdırılan belgelere göre bu sistem, her biri atış komuta kontrol sistemine sahip 4 adet Spider füze bataryası, 1 adet mobil radar sistemi, 4 adet füze atış sistemi, 1 adet tedarikçi araç , 4 adet füze sisteminden oluşuyor.

Bu sözleşmenin 10 ila 15 sayfalarında, teslimat ve ödeme yöntemine ilişkin katı şartlar belirtilmiştir; Bu, tarafların birbirlerine güvenmediğini gösterir.
Bu sözleşmenin 17.4. maddesi, Çekya’nın NATO'ya karşı yükümlülüklerini ifade etmekte ve söz konusu sözleşmenin hiçbir maddesinin SHORAD füze sisteminin NATO üyesi ülkelerin yararına kullanılmasını veya diğer NATO üyesi ülkelerde konuşlandırılmasını sınırlayamayacağını açıkça belirtmektedir.
Sözleşmenin 19. maddesi,  Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü ile ilglidir. Tel Aviv bu anlaşmayla rejminin AB tüzüğünü ihlal etmiştir.
Şimdi Çekya Savunma Bakanlığı'nın veri sızıntısında tepkisinin ne olacağını göreceğiz; Bu yazıda yazıda füze sistemi sözleşmesinin sadece bazı bölümlerine değinilmiştir.

Biden Gate: Casusluk Skandalı

''Karma'' adlı hack grubunun ele geçirdiği bilgiler, Tel Aviv rejiminin kötü eylemlerinin Gazze ile sınırlı olmadığını, patronlarını bile arkadan vurduğunu gösteriyor. Buna göre İsrail’in ABD vatandaşları üzerindeki casusluk faaliyetleri ifşa olmuştur.

2020 yılında ABD’de internet casusluğunda kullanılan Pegasus adlı yazılımı üreten İsrail merkezli NSO Grubu'na dava açılmıştı.

Karma hack grubunun ifşalarına göre Oakland Mahkemesi Siyonist şirketi, eyaletin kullanıcı gizliliğini koruyan yasalarını ihlal etmekle birlikte aralarında gazeteciler, avukatlar ve gazetecilerin de bulunduğu binden fazla kullanıcıya karşı casus yazılım geliştirmek ve dağıtmakla suçlanmıştır.

Bilgisayar Sahtekarlığı ve Kötüye Kullanımı Yasası (CFAA) ve Kaliforniya Kapsamlı Bilgisayar Verileri Sahtekarlığı ve Erişim Yasası (CCCDAFA) kapsamında gizliliğin ihlali nedeniyle Siyonistlere dava açılmış. ABD mahkemesi NSO şirketini soruşturma sürecine katılmaya zorlamıştır.
Karma hack grubu, şirketin soruşturma sürecine itiraz ederek soruşturmayı durdurmaya çalıştığını ortaya çıkardı.

Ele geçirilen bilgilere göre şirket, yargı dokunulmazlığı ve Siyonist rejime bağımlı egemenlik iddiasıyla duruşmadan kaçmaya çalıştı ancak eyalet mahkemesi, dokunulmazlık yasasının yalnızca gerçek kişiler için geçerli olduğunu belirten Yabancı Egemenlik Dokunulmazlıkları Yasası'na (FSIA) başvurdu. Ayrıca Microsoft'un diğer birçok ülkedeki davasına da atıfta bulunarak casusluk şirketinin iddiasını reddetti.

Tersine mühendislik hizmetlerinden faydalanan Siyonist casusluk şirketi, WhatsApp başta olmak üzere gazetecilerin, insan hakları aktivistlerini ve Siyonist Rejim’in siyasi muhaliflerinin WhatsApp hesaplarına sızmakla suçlanmıştır.

5 Şubat 2021'de WhatsApp şirketi, Siyonist NSO şirketinin dokunulmazlık iddiasına itiraz etti ve hükümetlerin gözetleme yazılımı kullanmasını veya ulusal güvenlik bahanesiyle vatandaşların bilgilerini kontrol etmek için özel şirketleri istihdam etmesini önlemek amacıyla temyiz mahkemesinden NSO’nun dokunulmazlık iddiasını reddetmesini talep etti.

Karma grubunun başarılı siber operasyonu ile ilgili ayrıntılar gelecek...

mehrnews

Yorumlar