YEMEN GAZZE'YE DESTEK KONUSUNDA KARARLI

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Danışmanı, bu ülkenin Filistin halkını ve davasını destekleme konusundaki pozisyonunun sağlam ve istikrarlı olduğunu vurgulayarak, Gazze kuşatması kaldırılıncaya kadar Kızıldeniz sularının İsrail'i kuşatacağını duyurdu. 

Görüntülenme: 385 Tarih: 18 Aralık 2023 10:38
YEMEN GAZZE'YE DESTEK KONUSUNDA KARARLI

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Danışmanı Abdullah Muhammed Hacer, Bu ülkenin silahlı kuvvetlerinin Siyonist rejimin pozisyonlarına karşı operasyonları ve Yemenlilerin İsrail gemilerine ve işgal altındaki Filistin'e doğru hareket eden herhangi bir gemiye karşı oluşturduğu deniz denklemi hakkında yaptığı bir konuşmada, Yemen'in Filistin davasını destekleme konusundaki tutumunun dini, siyasi ve insani bir duruş olduğunu söyledi.
"Gazze'de Filistin halkına yönelik bu iğrenç katliama tanık olup sessiz kalamayız ve Allah'ın kitabı bizim bu şekilde susmamıza asla izin vermez. Yemen güçleri şu anda alarmdadır, İsrail'e ticari, ekonomik, siyasi açıdan bağlı olan hiçbir geminin hareket etme imkânı da yok." diye sözlerine ekledi. 
Gazze ablukası kaldırılıncaya kadar İsrail Kızıldeniz tarafından kuşatılacak 
Muhammed Hacer, Ahed haber sitesine verdiği röportajda şunları söyledi: "Yemen'in İsrail hedeflerine saldırma ve gemilerinin hareketini engelleme konusundaki kararlı tutumu, Gazze'de ateşkes sağlanması ve Siyonist rejimin bu bölgeye yönelik saldırganlığının durdurulması için Amerika'ya baskı uygulayan askeri ve ekonomik baskı kartıydı. Gazze ablukası kaldırılıncaya kadar Kızıldeniz'in sularının İsrail'i kuşatacağını ve bu rejime hiçbir destek verilmesine izin vermeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz."
Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanının danışmanı ayrıca şunları vurguladı: "Yemen silahlı kuvvetlerinin açıklaması, işgal altındaki Filistin limanlarına giden tüm gemilere yönelik ablukanın Gazze'deki halkımıza ilaç ve gıda ulaşana kadar devam edeceğini belirtiyor. Yemen'in bu kararıyla birlikte ülkemiz halkı, Filistin milletine ve davasına destek için yaptığı görkemli yürüyüşlerle gerçek imanını ve becerisini ortaya koymuştur."
Bu Yemenli yetkili, "Yemen'in Siyonist düşmana karşı yürüttüğü deniz savaşının bölgesel ve uluslararası sonuçlarına rağmen Yemenliler hiçbir olasılığa ve tehdide aldırış etmeden Gazze'yi savunmaya devam etti. Kızıldeniz Muharebesi en tehlikeli muharebelerden biridir ve İsrail, Amerika ve Batılı ülkeler bu tehlikeyi çok iyi anlamaktadır. Ama şunu bir kez daha vurguluyoruz ki ister Kızıldeniz'de, ister başka yerlerde Yemen'e yönelik tehditlerin hiçbiri bizi durduramayacak. Kızıldeniz savaşının ne kadar tehlikeli olduğunu çok iyi biliyoruz. Kızıldeniz dünya ticaretinin üçte biri için bir deniz koridorudur ve herhangi bir askeri eylem küresel bir ekonomik felakete yol açacaktır." diye devam etti.

tesnim

Yorumlar