NASIR KENANİ: SİYONİST REJİMİN VAHŞİ TABİATI DAHA DA NETLEŞTİ

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Siyonist Rejim İsrail'in Gazze halkına karşı cinayetleri hususunda bu rejimin vahşiliği ve insanlık karşıtı tabiatının altını çizdi. 

Görüntülenme: 217 Tarih: 18 Aralık 2023 18:49
NASIR KENANİ: SİYONİST REJİMİN VAHŞİ TABİATI DAHA DA NETLEŞTİ

Bu bağlamda Nasır Kenani, Siyonistlerin Filistinli şehitlerin cesetlerinin şifa hastanesinin dışına taşınmasının engellenmesine karşı çıkmalarının ardından  X sosyal medyasındaki özel hesabından şu mesajı paylaştı: "Siyonist Rejim'in insanlık karşıtı huyu Gazze savaşında daha da netleşti."

İranlı yetkili şunları da sözlerine ekledi: " Yüzlerce Filistinlinin katliam edilmesi ve Siyonistlerin şehitlerin cenazelerinin dışarıya taşınmasını engellemesinin ardından Şifa hastanesi toplu mezara dönüşmüş durumda. "

KEnani şunları da yazdı: "Ayrıca Siyonist rejim ordusunun "Kemal Edvan Hastanesi"nden Siyonist işgalcilerin çekilmesinin ardından yayınlanan fotoğraflarda, bazı hasta ve yaralıların hastane alanına buldozerlerle diri diri gömüldüğü görülüyor."

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü şunu da vurguladı: " Bu alanda uluslararası araştırma yapılması bir zorunluluktur."

 İsrail rejimi savaş uçakları, Gazze Şeridi işgalinin 73. günü olan Pazartesi günü erken saatlerinde Gazze Şeridi'nin kuzeyini, ortasını ve güneyini bombaladı.Nuseyrat kampındaki bir evin bombalanması, 10 kişinin şehit olmasıyla sonuçlandı. 

Siyonist rejim, uluslararası hukuka aykırı bir eylemle Nasır Hastanesi'ni de hedef aldı, hastanenin doğum ve çocuk bölümüne mermi isabet etti ve bu saldırı sonucunda Filistinli bir kadın şehit oldu.

tesnim

Yorumlar