YOAV GALLANT: GAZZE'DE SAVAŞIN MALİYETİ ÇOK AĞIR

Siyonist rejim İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Cumartesi gecesi itirafta bulunarak “Gazze'deki savaşın maliyeti çok ağır ve biz bunu her gün ödüyoruz.” Dedi. 

Görüntülenme: 219 Tarih: 17 Aralık 2023 16:27
YOAV GALLANT: GAZZE'DE SAVAŞIN MALİYETİ ÇOK AĞIR

Katar'ın El Cezire kanalına dayanan IRNA'nın haberine göre, Siyonist rejimin savaş kabinesi toplantısı sonrasında basın toplantısında konuşan Gallant şunları belirtti: Üç rehinenin öldürülmesi olayı çok ağırdır ve her gün ödediğimiz savaşın maliyetinin bir parçasıdır.

Gallant şöyle devam etti: Gazze'deki askeri operasyonlarda, bu üç rehinenin öldürülmesi de dahil olmak üzere, her türlü hatanın sorumluluğunu kabul ediyorum.

Siyonist rejimin Savaş Bakanı, Gazze'deki "El-Şecaiye" kampını küçümsediğini ifade ederek, "Bu kamp, ​​daha önce de savaştığımız ve zorlu mücadeleler verdiğimiz bir terör kampıdır" dedi.

Bu arada İsrail ordusunun sözcüsü "Daniel Hagari", Filistinli olduklarını sanarak 3 İsrailli esirin kendi güçleri tarafından öldürülmesiyle ilgili olarak “Askerlerimiz çatışma kurallarına uymadı ve rehinelere yaklaştığında onları vurmamaları gerekirdi.” İddiasında bulundu.

İsrail ordusunun sözcüsü konuşmasının bir başka bölümünde “Rehinelerin öldürülmesi olayı İsrail ordusunu sarstı ve biz de bu konuda bir açıklama yaparak sorumluluğu kabul ettik.” İtirafında bulundu.

Siyonist medya, Siyonist askerlerin Gazze'nin Şecaiye bölgesinde yanlışlıkla üç esirini öldürdüğünü bildirdi.

parstoday

Yorumlar