SİYONİST REJİM ORDU SÖZCÜSÜ DANİEL HAGARİ: ASKERLERİMİZ ÇOK YIPRANDI

Askerlerin çok yorgun olduğunu itiraf eden İsrail ordu sözcüsü, zor bir durumla karşı karşıya olduklarını söyledi. 

Görüntülenme: 260 Tarih: 17 Aralık 2023 05:24
SİYONİST REJİM ORDU SÖZCÜSÜ DANİEL HAGARİ: ASKERLERİMİZ ÇOK YIPRANDI

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari bu sabah yaptığı açıklamada, Gazze'de savaşan askerlerin aşırı yorgun olduğunu ve bazılarının bir buçuk aydır savaş alanında bulunduğunu bildirdi.

İsrail Ordu Sözcüsü, CNN’e verdiği röportajda, esir 3 İsraillinin öldürülmesinin, “İsrail askerlerinin angajman kurallarını ihlal etmesinden kaynaklandığını” söyledi.

Hamas'ın, İsrail askerlerini şaşırtmak ve pusuya düşürmek için bazı hilelere başvurduğunu dile getiren Daniel Hagari, "Hamas, askerlerimizi pusuya düşürmek için hoparlörlerden İbranice ses kayıtları yayınlıyor.” dedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari dün yaptığı açıklamada da "Biz bugüne kadar karşılaşmadığımız, benzeri görülmemiş niteliklere sahip, çok zor ve bizi karmaşık durumlarla karşı karşıya bırakan bir savaşın ortasındayız." demişti.

Dün 3 İsrailli esirin İsrail ordusu tarafından öldürülmesine rağmen Hagari şunları söyledi: "İlan etmediğimiz özel bir operasyon yürütüyoruz, ama bu, rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik. Yaşananlardan ders aldık!”

El-Cezire haber kanalı, Hagari'nin, “İsrail ordusunun tüm esirleri güvenli bir şekilde kurtarmak için her yola başvuracağını” söylediğini bildirdi.

Yapılan kurtarma operasyonları İsrailli esirlerin ölmesine neden olmasına rağmen, “Kara operasyonlarının devamını ve genişletilmesini istiyoruz.” diyen İsrail ordu sözcüsü şöyle bir iddiada bulundu:  “Çünkü bu şekilde bazı rehinelerimizi kurtarmayı başardık.”

İsrail ordusunun, esirleri kurtarmak yerine onları öldürdüğünü söyleyen Hamas liderlerinden Usame Hamdan ise dün gece yaptığı açıklamada, "Tutukluların ailelerine, Netanyahu ve kabinesinin maceralarıyla hiçbir tutuklunun geri dönemeyeceğini söylüyoruz." dedi.

Hamdan son olarak şunu vurguladı: “Eğer Siyonist düşman, esirlerini canlı olarak kurtarma istiyorsa, bu sadece esir değişimine dayanmalıdır ve bu da savaşın tamamen durdurulmasından sonra gerçekleştirilecektir.”

Dün Al-Monitor sitesinde yer alan habere göre, İsrailli tutsaklar ellerindeki beyaz bayrağı sallarken, İsrail ordusu tarafından ateş altına alınmış ve İsrail ordusunun ateşinde en az üç İsrailli esir ölmüştü.

YDH

Yorumlar