AHMED VAHİDİ: TERÖRİST GRUPLAR SİYONİST REJİM TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

İran İslam cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sistan ve Belucistan vilayetinde halkın huzurunu, güvenliğini ve birliğini bozmaya çalışan terörist grupların Siyonist rejim tarafından desteklendiklerini belirtti. 

Görüntülenme: 160 Tarih: 17 Aralık 2023 07:57
AHMED VAHİDİ: TERÖRİST GRUPLAR SİYONİST REJİM TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

İSNA'nın haberine göre, İçişleri Bakanı "Ahmed Vahidi" cumartesi akşamı Sistan ve Belucistan vilayetinin güneyindeki Konarak Havalimanı'na vardığında gazetecilere hitaben terör gruplarının Siyonist rejim tarafından desteklendiğini belirterek şunları ekledi: İran İslam Cumhuriyeti hükümeti, komşu ülkelerden ortak sınırların kontrolünde daha dikkatli olmalarını bekliyor. Çünkü terörist grupların sınırın diğer tarafından geldiği ortaya çıktı.

İran İçişleri Bakanı açıklamasının devamında şunları söyledi: Pakistan hükümeti, İran İslam Cumhuriyeti ile olan sınırları ve terörist grupların sınırın bu tarafına geldiği noktaları sıkıca kontrol etmekle, terör eylemlerini ve teröristlerin İran İslam Cumhuriyeti topraklarına saldırgan geçişini önlemeli.

Cuma sabahı teröristler, İran'ın güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan eyaletinin Rask kentindeki polis merkezine saldırdı.

Bu terör saldırısında Rask şehri emniyet müdürlüğünde görevli 12 polis ve er şehit olurken, çok sayıda asker de yaralanmıştır.

Ceyş el-Zulum terör örgütü, Rask şehrinin polis merkezine saldırıyı üstlendi.

parstoday

Yorumlar