KASSAM TUGAYLARININ SERBEST BIRAKTIĞI İSRAİLLİ ESİRLER: KÖTÜ MUAMELEYE MARUZ KALMADIK

İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın esir aldığı ve daha sonra esir takasıyla serbest bıraktığı İsrailli esirlerden Chen Goldstein-Almog, Gazze’de kendilerine saygılı davranıldığını, herhangi bir eziyete ya da kötü muameleye maruz kalmadıklarını söyledi. 

Görüntülenme: 218 Tarih: 17 Aralık 2023 19:45
KASSAM TUGAYLARININ SERBEST BIRAKTIĞI İSRAİLLİ ESİRLER: KÖTÜ MUAMELEYE MARUZ KALMADIK

New York Times gazetesinin haberine göre, Goldstein-Almog kendisini esir alanlarla bazen saatler süren konuşmalar yaptığını belirterek, “Ailelerimiz ve hepimizin karşı karşıya olduğu büyük tehlike hakkında konuştuk” dedi.
 

Çoğunlukla Gazze’de bir apartman dairesinde tutulduklarını bildiren Goldstein-Almog, esir tutuldukları 7 hafta içinde bazen çocuklarıyla birlikte farklı dairelere, tünellere, bir camiye ve hatta yıkık bir süpermarkete nakledildiklerini ifade etti.
 

Goldstein-Almog, bir yerden başka bir yere nakilleri sırasında işgal ordusunun bombardımanı sebebiyle durumun korkunç olduğunu belirtti.
 

Kendilerini koruyan kişilerin komutanının İbranice bilen kültürlü biri olduğunu, korumaların oğluna meşgul olması için 250 Arapça kelime öğrettiklerini ve defter getirdiklerini söyleyen Goldstein-Almog, korumaların ne yiyecekleri konusunda kendileriyle konuştuklarını ve yemek pişirmeye katkıda bulunmaları için mutfağa davet ettiklerini açıkladı.
 

Goldstein-Almog, korumalardan birinin kocası ve bir kızının ölümü sebebiyle kendisinden özür dilediğini, olayın hata olduğunu söylediğini aktardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar