KATİL NETANYAHU SAVAŞA DEVAM DEDİ

Siyonist rejim Başbakanı, uluslararası baskılara rağmen İsrail'in Gazze savaşını sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. 

Görüntülenme: 176 Tarih: 14 Aralık 2023 14:22
KATİL NETANYAHU SAVAŞA DEVAM DEDİ

El Alem kanalının bildirdiğine göre Binyamin Netanyahu, ordunun Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonlarına katılan Siyonist Ordu'nun 460. Zırhlı Tugayı'na bağlı güçlerle buluşmasında, İsrail'e savaşın sona ermesi yönündeki uluslararası baskılara rağmen, Tel Aviv'in, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne karşı 68 gün sürecek savaşı sonuna kadar sürdüreceğini söyledi.

Neyanyahu 460'ıncı Zırhlı Tugay birliklerine seslenerek şunları söyledi:

"Sizden son İsrail ordusuna mesajımı iletmenizi rica ediyorum, sonuna kadar, zafere kadar, Hamas yok edilinceye kadar devam edeceğiz."

BM üyeleri, Çarşamba sabahı Genel Kurul'da yapılan oylamada Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes sağlanmasını öngören bağlayıcı olmayan bir karara oy verdi.

Bu karar 153 lehte, 10 aleyhte ve 23 çekimser oyla kabul edildi ve Siyonist rejime Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara derhal son vermesi çağrısında bulundu.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD'nin engellemesi nedeniyle yaptığı çok sayıda toplantıda bu bölgede ateşkes sağlanması yönünde bağlayıcı bir karar çıkaramadı.

parstoday

Yorumlar