HAMAS'TAN YEMEN ORDUSUNA ÖVGÜ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Yemen ordusunun Siyonist rejime karşı aldığı önemli kararı övdü ve Arap ve İslam ülkelerine, Gazze halkını savunmak ve işgalcilerin saldırganlığını durdurmak için tüm imkanlarını kullanmaları çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 281 Tarih: 10 Aralık 2023 18:06
HAMAS'TAN YEMEN ORDUSUNA ÖVGÜ

Hamas şunu belirtti: Yemen'deki kardeşlerimizin İsrail gemilerini ve herhangi bir ülkeye ait olup işgal rejimine geçiş yapan tüm gemileri engelleme kararına saygı duyuyoruz.

Bu hareket, Yemen'in kararının cesur ve yiğitçe olduğunu belirtti ve Gazze Şeridi halkının savunması doğrultusunda ve Amerikan Siyonist rejim saldırganlığının soykırım savaşına karşı cesur bir direniş olduğunu vurguladı.

Hamas, ‘Arap ve İslam ülkelerinden, Filistin halkına yardım etme konusundaki tarihi sorumluluklarına dayanarak tüm imkan ve potansiyellerini harekete geçirmelerini istiyoruz’ ifadelerini kullandı.
Bu hareket, Arap ve İslam ülkelerinin Gazze Şeridi'ndeki kuşatmayı kırmak, cinayetlerin devamını önlemek ve ABD'nin desteğiyle devam eden Nazi Siyonistlerinin saldırganlığını durdurmak için adımlar atmasını istediğimizi vurguladı.

Hatırlatmak gerekir ki Yemen Silahlı Kuvvetleri Cumartesi akşamı, Gazze'nin gıda ve ilaç ihtiyacının karşılanmaması halinde hangi ülkeye ait olursa olsun Siyonist rejime doğru giden her geminin geçişini engelleyeceklerini ve bu gemilerin silahlı kuvvetlerince yasal hedefi haline geleceğini vurguladı.

Bir diğer önemli haber ise Sana'lıların, Yemen ordusunun Gazze halkına gıda ve ilaç tedariki sağlanana kadar Siyonist rejime ait gemilerin serbest dolaşımını engelleme kararıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etmek için sokaklara çıkması oldu.
Tesnim

Yorumlar