MALATYA'DA GAZZE İÇİN DUA (VİDEO-FOTO)

Gazze'nin Kerbela'ya döndüğüne ve işgalci siyonistlerin oradaki Müslümanları hurharca şehit ettiklerine dikkat çeken Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, İslam ülkelerinin yöneticilerinin ise ihanet ve acziyet içinde olduklarını söyledi. 

Görüntülenme: 855 Tarih: 08 Aralık 2023 02:40
MALATYA'DA GAZZE İÇİN DUA (VİDEO-FOTO)

HAMAS'a bağlı El- Kassam Tugaylarının 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından işgalci siyonist rejimin Gazze'de yaptığı soykırım 2 ayı geride bıraktı. İnsanlıktan ve ahlaktan yoksun işgalci siyonistler, sivil alanlar, mabedler, hastaneler ve okullar demeden her yere bomba yağdırıyor. Şehit sayısının yaklaşık 18 bine ulaştığı kentte hayat durma noktasına gelmiş durumda.

Başta İslam ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde Müslümanlar ve hatta gayri Müslümler dahi yaşanan soykırım ve vahşete tepki göstermek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlerken, İslam ülkelerinin liderlerden ise birkaç kişinin kınaması dışında, siyonist işgalcilere geri adım attıracak bir açıklama ya da yaptırım kararı şimdiye kadar alınmadı.

Yaşanan soykırıma tepki göstermek ve soykırımın sona ermesi amacıyla Filistin İle Dayanışma İnisiyatifi tarafından, Malatya'da Cuma namazı çıkışı Kurtuba Camii'nde dua programı düzenlendi.

Duayı yapan Gazze'nin Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, Gazze'nin Kerbela'ya döndüğüne, işgalci siyonistlerin oradaki Müslümanları hurharca şehit ettiklerini ve İslam ülkelerinin yöneticileri ise ihanet ve acziyet içinde olduklarını söyledi.

"Gazze bugün Kerbela’ya dönmüş"
Tunç, "Ey Alemlerin Rabbi olan yüce Allah’ımız! Bu mübarek Cuma gününde ellerimizi sana açıyor, sana yalvarıyor ve senden istiyoruz. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve onun pak Ehli Beyti hürmetine, Esmaul Hüsna hakkına, İsm-i Azam’ının ve bu Cuma gününün hürmetine dualarımızı kabul eyle. Ya Rabbel Alemin! Gazze’de yaşanan soykırıma, katliamlara, küçücük yavruların bombalar altında vahşice katledilmesine engel olamıyoruz. Gazze bugün Kerbela’ya dönmüş durumda. Zalim siyonistler kardeşlerimizi hunharca şehit ediyor. Bu yürek yakan görüntüleri kahrolarak ve gözyaşları içinde izliyoruz. İslam ülkelerinin yöneticileri ise ihanet ve acziyet içinde. Toplantı üstüne toplantı yapıyorlar fakat sonucu değiştiremiyorlar. Çünkü birçoğu ABD’nin, NATO’nun ve siyonistlerin dostu ve kölesi olmuş." dedi.

Verilen tüm tepkilere rağmen siyonistlerin güvenliğini sağlayan Kürecik NATO Radar Üssü’nün ve siyonist düşmana silah sevkiyatı yapan İncirlik Hava Üssü’nün kapattırılmadığından yakınan Tunç, şöyle devam etti:

"Irkçı israil ile yapılan ticareti, İskenderun, Mersin ve İstanbul’dan siyonist rejim limanlarına yük götüren gemileri durdurtamıyoruz. Bakü-Ceyhan ve Kerkük-Yumurtalık boru hatlarından gasıp israil'e petrol gitmesini engelleyemiyoruz. Hükümet sesimizi duymamazlıktan geliyor. Hükümete karşı seslerini yükseltmesi gereken bazı alimler, aydınlar ve sivil toplum kuruluşları ise çıkarları zarar görmesin diye veya maslahat adına dobra dobra konuşmaktan ve hükümeti ciddi olarak uyarmaktan çekiniyor. Biz ise, halk olarak her gün sokaklara ve meydanlara çıkıp var gücümüzle hükümetin somut adımlar atması için ciddi eylemler yapmak yerine, sıcak evlerimizde oturup sadece dua etmekle yetiniyoruz. Batılı ülkelerdeki vicdan sahibi halklar kadar bile olamadık. O halklar her gün ve hatta her akşam Gazze için meydanlara koşuyor ve yürüyüşler düzenliyor."

"Gazzeli ve Batı Şerialı kardeşlerimize bir an önce zafer nasip et"

Tunç, "Ya Rabbena! Ey Rabbimiz! Acziyetimizi, miskinliğimizi, dünya sevgisinin kalbimizi nasıl kapladığını, Hak yolda can ve malımızı feda etmekten nasıl kaçındığımızı görüyorsun. Utanç içerisinde; nefislerimizi ve halimizi sana şikayet ediyoruz. Sen, Kur’an’ı Kerim’inde, ‘Bir toplum kendi nefsinde olanı değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez.’ diye buyuruyorsun. Ey Mabudumuz! Ey İlahımız! Ey kalpleri halden hale değiştiren! Sana yalvarıyoruz, bizlere kendi nefislerimizi değiştirme iradesi ver. Ta ki bu içinde bulunduğumuz zilletten kurtulalım ve aziz İslam’ın izzetiyle izzetlenelim, dünya sevgisini kalplerimizden söküp atalım ve sadece senden korkalım. Kassam Tugayları Genel Kurmay Başkanı Muhammed Dayf’ın, Ebu Ubeyde’nin, Hamas’ın Gazze Lideri Yahya Sinvar’ın, İsmail Heniyye’nin, Ziyad En-Nehale’nin, Kudüs Tugayları komutanı Ebu Hamza’nın, Gazze’nin imdadına koşan Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik El Husi’nin ve Lübnan Hizbullahı Lideri Seyyid Hasan Nasrallah’ın cesaret ve imanını bizlere de nasip eyle. Gazzeli ve Batı Şerialı kardeşlerimize bir an önce zafer nasip et. Bu zaferde pay sahibi olmayı bize de lütuf eyle. Siyonistleri, emperyalistleri ve onların İslam ülkelerindeki işbirlikçilerini, kahru perişan eyle. Münci-i Alem’in zuhurunu tez eyle. Son olarak, şehid bir İslam aydınının duasıyla sana yakarıyoruz. Dualarımızı kabul eyle. Ey her şeye kadir olan Rabbimiz... Âlimlerimize mes'uliyet, halkımıza ilim, dindarlarımıza din, müminlerimize aydınlık, aydınlarımıza iman, tutucularımıza kavrayış, kavramışlarımıza tutuculuk, kadınlarımıza bilinç, erkeklerimize şeref, yaşlılarımıza bilgi, gençlerimize, asalet, öğretmenlerimize inanç, öğrencilerimize inanç, uyuyanlarımıza, uyanıklık, uyanıklarımıza, irade, muhafazakarlarımıza, hareket, suskunlarımıza, feryat, yazarlarımıza, güvenirlilik, sanatçılarımıza, dert, şairlerimize, şuur, araştırmacılarımıza, hedef, tebliğlerimize, gerçek, kıskançlarımıza, şifa, bencillerimize, insaf, sevenlerimize, edeb, mezheplerimize, vahdet, halkımıza kendini bilme, tüm milletimize, samimiyet, himmet, özveri, Kurtuluşa yaraşırlık ve izzet bağışla... Amin Ya Rabbel Alemin." diye duada bulundu. (İLKHA)


 

Yorumlar