SİYONİST ORDU GÜNEY LÜBNAN'A FOSFOR BOMBASI ATTI

İsrail ordusu Çarşamba sabahı Güney Lübnan'a yönelik ağır saldırılarda yasaklı fosfor bombaları kullandı. 

Görüntülenme: 208 Tarih: 06 Aralık 2023 18:47
SİYONİST ORDU GÜNEY LÜBNAN'A FOSFOR BOMBASI ATTI

Çarşamba sabahı yerel kaynaklar, İsrail ordusunun savaş uçakları ve topçularının güney Lübnan'ın çeşitli bölgelerine saldırı düzenlediğini duyurdu.

Güney Lübnan'dan "El-Menar" kanalının muhabiri, Siyonistlerin "Mis Al-Cabal" ile "Hula" arasındaki "El-Magarig" bölgesini hedef aldığını bildirdi.

El-Menar, Siyonist rejim ordusunun güney Lübnan'a yönelik bu şiddetli saldırılarda yasaklı fosfor bombaları kullandığını da sözlerine ekledi.

Dakikalar sonra Hizbullah direniş hareketi, işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde ve Lübnan'ın güney sınırına yakın bir dizi Siyonist rejim üssüne yapılan saldırı anlarının görüntülerini de yayınladı.

İşgalci rejim ordusu dün gece "El-Hayyam" bölgesinin güneyindeki "Tele El-Hammas"a çok sayıda işaret fişeği, top mermisi ve fosforlu mühimmat ateşledi.

Bundan önce Lübnan Hizbullah hareketi, güney cephesinde cihatçı varlığının ve Siyonist düşmana karşı mücadelenin Filistin direnişiyle pratik ve saha dayanışması gösterdiğini belirterek, Siyonist rejimin Filistin milletine yönelik saldırganlığını durduracaklarını söylemişti.

parstoday

Yorumlar