USAME HAMDAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

HAMAS sözcüsü Usame Hamdan bu akşam Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta basın toplantısı düzenledi. 

Görüntülenme: 651 Tarih: 03 Aralık 2023 16:20
USAME HAMDAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hamdan’ın açıklamaları şu şekildedir:

Bismillahirrahmanirahim

‘Onlar, kendilerine insanlar: 'Size karşı insanlar topla(n)dılar, artık onlardan korkun' dedikleri halde imanları artanlar ve: 'Allah bize yeter, O ne güzel vekildir' diyenlerdir.’ (Al-i İmran Suresi 173)

Müminlerin destekçisi, düşmanların galibi, kibirlilerin ve işgalcilerin galibi olan Allah'a hamd olsun.

Cihadın önderi ve mücahitlerin imamı Hz. Muhammed'e salat ve selam olsun, Allah'ın salat ve selamı onun üzerine, onun tüm ailesi ve ashabının üzerine ve ülkemizin dikenli yolunda yürüyen herkesin üzerine olsun.

Öncelikle Nazi işgalinin Gazze Şeridi'nde halkımıza yönelik saldırgan savaşına başlamasından bu yana ayaklanan şehitlerimizin ruhlarına rahmet diliyoruz.

Yaralı ve hastalara Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyor, Modern tarihin daha önce hiç tanık olmadığı vahşi bir saldırı ve soykırıma varan bir savaşta Gazze Şeridi'nde sabırlı ve topraklarını koruyan halklarımıza selam gönderiyoruz.

Suçlu Netanyahu ve Nazi ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyi ve güneyindeki her yerde kadınlara, çocuklara, savunmasız sivillere, hastanelere, okullara, camilere ve yerinden edilmişlerin kaldığı barınaklara karşı çılgın savaşlarına ve iğrenç katliamlarına devam etmesi ve Batı Şeria'da ve Kudüs şehrinde saldırganlıklarını ve suçlarını tırmandırmasına rağmen hiçbir amacına ulaşamayacaktır.

Tüm gücümüzle ve güvenle söylüyoruz: İşgalci, geçici ateşkesten önceki elli günden fazla sürede başaramadığını, bu savaş ne kadar sürerse sürsün, bundan sonra da başaramayacak.

Netanyahu ve ordusu bundan yalnızca başarısızlık ve ağır yenilgi, daha fazla askerinin cesedi, tanklarının ve araçlarının yok edilmesi ve Nazi suçlarının bataklığında giderek daha fazla boğulma sonucunu alacak. Bunu sürekli söylüyoruz: Gazze işgalcilerin mezarlığıydı ve öyle kalacak.

Netanyahu ve ordusunun hedefleri halkımızın metanetinin kayası üzerinde paramparça olacak, Şehit İzzeddin el Kassam Tugayları ve muzaffer direniş güçleri saldırıyı püskürtmeye ve halkımızı savunmaya devam edecek. Gazze Şeridi'nde, Nazi düşmanı asker ve subaylarına, Gazze'de yenilip topraklarımızdan silininceye kadar ağır kayıplar verdireceğiz.

Amerikan yönetimi, başkanı ve onun Dışişleri Bakanı Blinken, Filistin kanının, katliamların, etnik temizlik suçlarının, soykırımın ortağıdırlar, işledikleri suçların bedelini siyasi gelecekleri ile ödeyeceklerdir ve bunu yapmak zorundadırlar. Uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaklar.

Burada, saldırıyı reddederek sesini yüksek sesle yükselten özgür Amerikan halkını selamlıyoruz.

Arap asıllı Amerikalıların bazı eyaletlerdeki konumlarını, Biden'a oy vermeme kararlarını ve halkımıza yönelik saldırıyı desteklemenin bedelini ödettirme iradelerini takdir ediyoruz.

Siyonist propaganda ve bazı önyargılı Batı ve Amerikan medyası, Kassam Tugayları'nın tutuklulara sert davrandığı ve onları sefil koşullarda tuttuğu yönündeki Siyonist anlatıyı destekledi; ancak bu yanlış anlatı, Kassam Tugayları'nın her saldırı sırasında ve sonrasında yayınladığı video kayıtları aracılığıyla yıkıcı bir darbe aldı.

Geçici ateşkesin uzatılması için müzakerelerin sürdürülmesinde büyük esneklik göstermiştik ve bunun devamına hazır olduğumuzu arabuluculara bildirdik, ancak işgalcinin inatçılığı, ertelemesi, ciddiyetsizliği ve savaşı sürdürme yönündeki kasıtlı niyeti, saldırganlığı ve bombalaması bütün bunlar müzakere sürecinin başarısını engelledi.

İşgalcinin insani ateşkesin uzatılmasına engel teşkil etmesi ışığında, esir takası müzakerelerinin yeniden başlamasının saldırganlığın durdurulması ve ateşkese bağlı olduğunu teyit ediyoruz.

İşgalcinin saldırgan savaşının başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'nin güneyinde güvenli bölgelerin varlığına ilişkin iddiası ve vatandaşlara sürekli bu bölgelere gitme çağrısı yapmasının, bunun önceden tasarlanmış bir plan ve pusu olduğu bugün netleşti. Amaçları, güneydeki silahsız sivillere ve yerinden edilmiş insanlara karşı daha fazla katliam yapmaktı.  Güvenli alanlar yok. Saldırı ve katliamlar Gazze’nin güneyini hedef aldığı gibi kuzeyi de hedef alıyor.

Halkımızı Gazze Şeridi'nden çıkarmaya yönelik tüm işgal planlarını reddeden kararlı duruşumuzu yineliyor ve onlarla anlaşmaya ve onlarla anlaşmaya yönelik her türlü girişime karşı uyarıyoruz.

Kudüs ve Ürdün Vadisi'ndeki kahramanca operasyonları ve işgalcinin Cenin, Tulkaram ve Balata kamplarına saldıran askerlerine tam güçle karşı koyan devrimci gençliğimizin cesaretini övüyoruz. 

Yemen ordusunun sözcüsü tarafından açıklanan cihat ve çabalarından dolayı Yemen'deki kardeşlerimizi selamlıyoruz.

 İşgalcinin 7 Ekim'den bu yana Mescid-i Aksa'ya yönelik ibadet edenlerin camiye ulaşmasını ve namaz kılmasını engelleyerek saldırılarını sürdürmesi, tüm dünya Müslümanları açısından bir suç ve provokasyondur.

Gazze Şeridi'ndeki kurtarma ekiplerinin, sivil savunmanın ve belediyelerin çalışmaları için tıbbi yardım, yakıt ve gaz ile gerekli tüm ekipmanın sağlanmasının yoğunlaştırılması ihtiyacını vurguluyoruz.

Tüm tıbbi uzmanlık dallarında sahra hastaneleri kurmak ve Gazze Şeridi'ndeki halkımıza hizmet sunabilmeleri için Gazze Şeridi'ndeki hastaneleri rehabilite etmek için gerekli her şey sağlanmalıdır.

Yaralı ve hastaların tedavi edilmek üzere Gazze Şeridi dışına acil çıkışlarının hızlandırılması gerekiyor.

Arap ve İslam ülkelerini ve dünyanın dört bir yanındaki özgür insanları, Gazze Şeridi'ni ziyaret etmek, ablukayı kırmak, halkımızın kararlılığını ve meşru mücadelesini desteklemek için resmi ve halk delegasyonları oluşturmaya çağırıyoruz.

Arap ve İslam milletimizin kitlelerine ve tüm dünyadaki özgür insanlara, dünyanın tüm şehirlerinde, başkentlerinde ve meydanlarında her türlü seferberlik, gösteri ve faaliyeti artırma çağrımızı yineliyoruz.

Saldırının başlangıcından bu yana ve yenilenmesinden sonra Gazze Şeridi'nde kalmayı tercih eden tüm uluslararası kurum ve kişilere derin teşekkürlerimizi sunarken, saldırıyı reddeden tüm resmi ve popüler küresel pozisyonları, özellikle de Siyonistlere karşı çıkan Yahudi pozisyonlarını takdir ediyoruz.

Belçika ve İspanya'yı, cesur pozisyonlarını geliştirmeye ve işgalcinin suçlarının boyutunu ve Gazze'deki Filistin halkının çektiği acıların derinliğini öğrenmek için Gazze Şeridi'ni ziyaret edecek Avrupalı ​​ve uluslararası bir harekete liderlik etmeye çağırıyoruz.

 Bu bir cihattır, sonu zaferdir, ya da şehitliktir.

Yorumlar