İSMAİL HENİYYE'DEN İRAN'A TEŞEKKÜR

Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye de Devrim Liderine, İran yönetimine, cumhurbaşkanına ve İran halkına verdikleri sağlam destekten ve ayrıca dışişleri bakanının konuya ilişkin aktif diplomatik çabasından dolayı teşekkür etti. 

Görüntülenme: 235 Tarih: 24 Kasım 2023 07:04
İSMAİL HENİYYE'DEN İRAN'A TEŞEKKÜR

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doha'da Hamas hareketinin siyasi büro başkanı İsmail Heniye ile yaptığı görüşmede, Filistin ulusunun istikrarını, direnişini ve zaferini ve Gazze'nin sabırlı mücahit halkını bir kez daha tebrik ederek: ‘Gazze Şeridi'nde Filistin halkının insani kayıpları çok, acı ve tahammülü zor olmasına rağmen, Aksa Tufanı operasyonunun sonuçları dünyayı sarstı. Filistin milletinin zafer ve başarısının sonuçları çok daha büyük ve stratejik dengeleri farklı boyutlarda Filistin lehine, gaspçı, saldırgan ve cani Siyonist rejimin aleyhine değiştirdi’ ifadelerini kullandı.

Siyonist rejimin mağlup Başbakanı'nın, Gazze'ye yönelik saldırının amacının Hamas'ı yok etmek olduğu yönündeki iddiyaa değinen İran Dışişleri Bakanı şunları vurguladı: Amerika ve İsrail rejimi, bir buçuk aydan fazla süren saldırganlığa, acımasız savaşa ve onbinlerce Filistin vatandaşının öldürülmesine ve yaralanmasına rağmen askeri alanda en ufak bir başarı elde edemedi. Ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması için Hamas'la dolaylı olarak pazarlık yapmak zorunda kaldılar.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, genel değerlendirmenin İsrail ve Amerikan rejimlerinin savaş alanında hiçbir şey kazanmadığı yönünde olduğuna dikkat çekerek: ‘Sahada ve askeri yollarla elde edemediklerini  planladıkları siyasi tasarılarıyla, gerçekleştirmeye çalışıyorlar ki bu da tabi ki kesinlikle tabire gerek duymayan bir hayaldir. Hamas hareketinin ve Filistin direniş gruplarının direniş diplomasisi bu siyasi eylem ve tasarımları etkisiz hale getirecek ve sonuçsuz bırakacaktır’ dedi.

Direniş gruplarının ve Gazze halkının, Gazze'deki cani Siyonist rejimin 47 gün süren vahşi saldırısına karşı gösterdiği onurlu ve cesur direnişi tebrik eden Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin ulusunu ve direnişini siyasi ve uluslararası alanlarda desteklemeye devam etme kararlılığını vurguladı.

Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Heniye de Devrim Liderine, İran yönetimine, cumhurbaşkanına ve İran halkına verdikleri sağlam destekten ve ayrıca dışişleri bakanının konuya ilişkin aktif diplomatik çabasından dolayı teşekkür etti ve Gazze'ye karşı devam eden savaş sırasında Gazze'deki direniş ve istikrarın son durumunu ve geçici ateşkes anlaşmasının boyutlarını anlattı.

Heniye ayrıca Lübnan, Yemen, Irak ve Suriye'deki Direniş hareketlerinin Gazze'deki kardeşlerine cihatçı desteğinin çok değerli ve onurlu bir hareket olduğunu vurgulayarak bunun Siyonist rejime ve ABD'ye açık bir mesaj niteliğinde olduğunu ifade etti.

Siyonist rejimin Gazze'nin mazlum halkına karşı işlediği savaş suçlarının bazı yönlerini, özellikle de bu rejimin Gazze'nin hastanelerine, kamu hizmetlerine ve kentsel altyapılarına saldırarak işlediği suçlara işaret eden Heniye bunun  Amerikan hükümetinin, Aksa Tufanı operasyonunun boyutları ve stratejik etkilerine duyduğu öfke nedeniyle Gazze'ye yönelik savaşın ana ekseni olarak değerlendirdi ve şunları söyledi: Amerika ateşkese ilk başta karşı çıkılmasına rağmen, savaş alanının gerçeklerini idral etti ve sonunda Filistin halkının iradesine ve dünya uluslarının isteğine teslim olmak zorunda kaldı ve 120 ülkenin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararına olumlu oy vermesinin ardından anlaşma sağlandı. Hamas'la ateşkes ve anlaşma yapılması, Amerika'nın uluslararası sistem üzerindeki baskısının ve tasallutunun azaldığını gösteriyor.

İsmail Heniye, İran İslam Cumhuriyeti'nin geçici ateşkesin gerçekleşmesini destekleme konusundaki çabalarına ve özel desteğine teşekkür etti ve şunları ifade etti: Bu, Direnişin sahadaki zaferi üzerine elde edilen siyasi bir zaferdir ve düşman, kadınları, çocukları, sivilleri öldürmek, evlerini yıkmak dışında bir şey yapamadan amacına ulaşamamıştır. Biz Allah'ın kesin yardımı ve inayetiyle Siyonist düşmana karşı tam bir zafere ulaşacağımıza inanıyoruz.

tesnim

Yorumlar