EMİR ABDULLAHİYAN'DAN GAZZE DİRENİŞİNE ÖVGÜ

Çarşamba günü Lübnan'a giden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan bu ülkenin makamları ve Filistinli direniş liderleriyle görüştü. 

Görüntülenme: 306 Tarih: 23 Kasım 2023 17:17
EMİR ABDULLAHİYAN'DAN GAZZE DİRENİŞİNE ÖVGÜ

Bu bağlamda Hüseyin Emirabdullahiyan  bu ülkenin başbakanı Necip Mikati ve Parlamento Başkanı  Nebih Berri ile bir araya geldi.

 İran  İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan Lübnan Parlamento Başkanı Nebih Berri ile yaptığı görüşmede, Filistin'deki son durum ve ateşkesin sağlanması ve kalıcılığı konusunda görüş teatisinde bulundu.Emirabdullahiyan, Lübnan ziyareti sırasında Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile de de görüştü.

Emirabdullahiyan, Beyrut'a girişi sırasında havaalanındaki konuşmasında ise muhabirlere şöyle konuştu: "Gazze'nin 6 haftalık kahramanca direnişi, zamanın Siyonist rejimin lehine işlemeyeceğini kanıtladı. Bu 6 hafta süreci, dünya kamuoyunda asıl kaybedenlerin Amerika ve Siyonist rejim olduğunu kanıtladı."

Emir Abdullahiyan şu hatırlatmada da bulundu: v"Hiç şüphe yok ki Gazze'nin ve Filistin'in geleceğine yalnızca Filistin halkı karar verecektir. Bölgedeki direnişin liderlerinden, Filistinlilerin haklarının tam anlamıyla gerçekleşmesine ve mücadelenin sonuçlanmasına kadar direnişin elinin tetikte kalacağını duymuşuz."

Hüseyin Emirabdullahiyan Lübnan ziyaretinin devamında Filistinli direniş liderleri ile de görüştü. 

Beyrut'ta gerçekleştirilen bu görüşmede Emirabdullahiyan, Filistin İslami Cihat Hareketi genel sekreteri Ziyad Nahale, HAMAS hareketinin Gazze temsilcisi Halil el Hayye ile bir arayarak gelerek Siyonist Rejim'in cinnet geçirmişçesine gerçekleştirdiği saldırılarda binlerce Filistinlinin şehit düşmesi dolayısı ile baş sağlığı dileyerek yaralılar için de acil şifalar diledi. 

Gazze halkının sabrını ve direnişini öven Emirabdullahiyan, tacizkar Siyonistler ile mücadele eden cesur savaşçıların gerçek güçlerini ortaya koyduğunu düşmanı hezimete uğrattığını belirtti. 

Düşmanların artık Gazze'yi savaş meydanının kalbi, Lübnan, Irak, Yemen ve Suriye'yi ise Gazze meydanına bağlanan kısım olarak gördüklerini ifade eden Emirabdullahiyan Siyonist rejimin ABD'nin tam ve sınırsız desteğiyle ve el birliğiyle cinayetler ve soykırımlar gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi. Çoğunluğu çocuk ve kadın olan onbinlerce Filistinliyi şehit edip yaralayan, hastanelere saldırıp yıkarak, her türlü savaş suçunu işleyen İsrail rejiminin  direnişçi ve mücahit Filistin milletinin iradesini yenemediğini de vurguladı.  

Emirabdullahiyan, Filistin milletinin, Amerika'nın ve Siyonist rejimin destekçilerinin planını boşa çıkaracağını sahada olduğu gibi siyasi alanda da kanıtladığını vurguladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale de İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkının haklarına verdiği güçlü desteği takdir ederek, İran Dışişleri Bakanı'nın Lübnan'a yaptığı ziyaretin açık bir mesaj içerdiğini kaydetti. Çok taraflı İsrail eksenli koalisyonun şüphesiz Gazze'yi ve Filistin halkını ve direnişini hedef aldığını, ancak bu koalisyonun uzun vadeli saldırganlığına ve Filistinlilerin kitlesel olarak öldürülmesine, Gazze'nin altyapısının büyük ölçüde tahrip edilmesine ve hatta kitlesel yıkıma rağmen geçici bir ateşkesi kabul etmek zorunda kaldığını söyledi. 

Hamas hareketinin önde gelen liderlerinden Halil el-Hayye de bu toplantıda geçici ateşkes anlaşmasının boyutlarını anlatırken, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin milletine verdiği destekten gurur duyduğunu söyledi. ABD'nin Siyonist rejimle stratejik hedef belirleme konusunda ortak olduğunu ancak 45 gün süren savaşa rağmen Filistinli kadın ve çocukların öldürülmesi ve hastanelerin yıkılmasından başka bir zafer kaydedemediklerini ve bu konuda başarısız olduklarını sözlerine ekledi.

tesnim

Yorumlar