İMAM HAMENEİ: DÜNYA İRANLI SPORCULARIN NEDEN SİYONİSTLERLE KARŞILAŞMADIKLARINI ANLADI

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, “Dünya İranlı sporcuların neden Siyonistlerle karşılaşmadıklarını anladı. Bugün dünya bunu anladı çünkü o bir suçlu ve katil ve katil bir hükümet adına müsabakalara katılıyor” dedi. 

Görüntülenme: 259 Tarih: 22 Kasım 2023 17:02
İMAM HAMENEİ: DÜNYA İRANLI SPORCULARIN NEDEN SİYONİSTLERLE KARŞILAŞMADIKLARINI ANLADI

İran İslam Cumhuriyeti’nin şampiyonları ve Para-Asya oyunlarında madalya kazananlar, bu sabah İmam Humeyni Hüseyniye'sinde İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei ile bir araya geldi.

İmam Hamanei’nin konuşmasının önemli başlıkları şöyle:

İmam Hamanei’den Sporcu Bir Anneye Teşekkür

Çocuğuyla birlikte kürsüye çıkan hanımefendiye teşekkür ediyorum.

Aksa Tufanında Siyonist rejime teknik darbe

Son dönemde yaşanan bu olaylar hakkında (Gazze olayları) siz sporculara bir özet geçmek istersem o da Aksa Tufanı operasyonunda Siyonist rejimin teknik bir darbe aldığıdır.

Yani Hamas, bir hükümet ve çok sayıda tesise sahip bir ülke olarak değil, silahlı bir grup olarak, gaspçı Siyonist hükümete tüm bu imkânlarla darbe vurmayı başarmıştır.

Siyonistler bu utanç verici başarısızlığı telafi etmek için Gazze'deki hastanelerde ve okullarda güç gösterisinde bulunuyorlar ama bu iş sahada kaybeden ve misilleme olarak rakip takımın taraftarlarına saldırarak onlara hakaret eden ve onları döven bir sporcunun yaptığı işe benziyor.

Güçlü İran güçlü spora sahip olmalı

Güçlü bir İran'ın güçlü spora sahip olması gerektiğini söylüyorum.

Sporun gücü, teknik direktör seçiminde, milli takımların birleştirilmesinde, sporda afetlerin oluşmasına karşı ciddi önlemler alınmasında yatmaktadır.

Ekonomik yolsuzluklar, içerde spor mafyalarının oluşması, temiz ve pak sporcularımız için ahlaki zararlardır. Bunlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Benim tavsiyem güzel antik sporu uluslararası hale getirmektir

Birkaç yıl önce ülkenin spor yetkililerine verdiğim tavsiyelerden biri, bu kadim sporun uluslararası hale getirilmeye çalışılmasıydı.

Vuruşlarımız, bu güzel spor hareketlerimiz, yüzme, uzun atlayış ve diğer sporlar çok güzel sporlardır.

Bunların hepsi her sporseverin izlemesi gereken şeylerdir.

Bugün bu çocukların burada yaptığı spor, açıkçası gençliğimizde gördüğümüz zorlu spordan daha iyiydi. Hem dönüşleri daha iyiydi, uzun atlayışları daha iyiydi, yüzmeleri daha iyiydi, ayak hareketleri daha iyiydi, her şeyleri daha iyiydi.

İmam Hamanei’den Filistin’e Destek Veren Sporculara Teşekkür

Mazlumlara destek için müsabakaya çefiye takarak çıkan sporculara teşekkür ediyorum. Her şekilde Filistin’e destek doğrultusunda duruş sergileyen sporculara teşekkür ediyorum. Madalyalarını Gazzeli çocuklara verdiler, madalyalarını Siyonist rejimin felaket yaşattığı Şifa hastanesi şehitlerine hediye ettiler.

Siyonist Rejimle müsabakaya çıkmayan sporculara teşekkür ediyorum. Bugün onların ne kadar doğru bir iş yaptığı ortaya çıktı. Bu gerçekler bugün her zamankinden daha fazla ortaya çıkıyor.

Bu işler, İran milletinin seçkin, mantıklı ve kendine güvenen yüzünü, spor müsabakalarını izleyen yüz milyonlarca insanın gözleri önüne seriyor. İran milletini tanıtıyor. Bu İran'ın ulusal gücünün bir parçasıdır.

Sporlarına bir değeri katan sporcular, yüz milyonlarca seyirci önünde İran milletinin kimliğini sergiledi.

Öncelikle sporculara ve spor alanında çalışan ve çaba gösteren ve zahmet çeken herkese teşekkür ediyorum.

Madalya kazananlara yürekten teşekkür ediyorum. Asya oyunlarının dönem bayrağını tam tesettürle taşıyan, İranlı kadının kimliğini ve kişiliğini tüm dünyaya gösteren hanımefendiye, kadın sporculara teşekkür ediyorum. Madalya takdimi sırasında erkeklerle el sıkışmayı reddeden sporcu hanıma teşekkür ediyorum, orada o adam elini uzattı ama bu hanım el sıkışmadı.

Kürsüye bebeğiyle çıkan ve madalyasını alan hanımefendiye teşekkür ediyorum. Bu sembolik bir harekettir, dünyada kadının aile rolüne ve anne rolüne saygı duyması anlamına gelir.

Sporlarına bir değeri katan, zaferden sonra yere kapanıp secde eden, spor sahasının ortasında ellerini kaldırıp dua eden, bayrağı öpen ve bayrak üzerinde secdeye kapanan sporculara çok teşekkür ediyorum. Bunlar çok önemli şeylerdir.

Bunlar, İranlı sporcuların kimliğinin yanı sıra İran milletinin kimliğini de yüz milyonlarca izleyicinin gözleri önüne seren ve kaydeden eylemlerdir.

Sporun siyasi olmadığını söylüyorlar ama ihtiyaç duyduklarında en kötü şekilde siyasallaştırıyorlar

Uluslararası spor yetkililerine söyleyecek çok şeyimiz var, onlara çok eleştirimiz var. Bir gün bu sorunlar adil bir şekilde incelenmelidir. Bugün sömürgeci ve müstekbir güçler hemen hemen tüm uluslararası merkezlerin arkasında durup adil bir incelemenin yapılmasını engelliyorlar ama bir gün Allah'ın izniyle bunların adil bir şekilde incelendiğini göreceksiniz.

Sporun siyasi olmadığını söylüyorlar ama sporu siyasallaştırmaları gerektiğinde en kötü şekilde siyasallaştırıyorlar. Bir ülkenin tüm uluslararası spor organizasyonlarına tek bir bahaneyle katılmasını engelliyorlar. Neden? Çünkü sen falanca ile savaştın. Ama Gazze'de şehit olan 5000 çocuğu görmezden geliyorlar, burada spor siyasallaştırılmamalı mı? Spor burada siyasi olmamalı ama orada açık bir şekilde siyasi olduğunda ortada bir sorun olmuyor. Bir ülkeyi savaş bahanesiyle dünya şampiyonalarından dışlıyorlar, bir ülkeyi, bir hükümeti yok sayıyorlar.’

rasthaber

Yorumlar