İSMAİL HENİYYE: BU SAVAŞI KAZANACAĞIMIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, bu savaşı kazanacaklarına dair hiçbir şüphelerinin olmadığını, düşman uzun bir savaş istiyorsa son sözü direnişin söyleyeceğini vurguladı. 

Görüntülenme: 438 Tarih: 17 Kasım 2023 21:00
İSMAİL HENİYYE: BU SAVAŞI KAZANACAĞIMIZDAN ŞÜPHEMİZ YOK

Haniye, dünkü konuşmasında, Siyonist düşmanın Gazze hastanelerine karşı yürüttüğü savaşın tüm uluslararası yasa ve kurallara aykırı olduğunu söyledi.

Haniye, Siyonist düşmanın bedelini ödemediği sürece esirlerini geri alamayacağını vurguladı.

Haniye ayrıca şunları ekledi: Siyonist düşman Filistin topraklarından kovulacak ve yenilgiden başka hiçbir şeyi olmayacak. Düşmanın bütün planları boşa çıkacak ve hiçbir amacına ulaşılamayacaktır.

Hamas hareketinin siyasi büro başkanı şunları vurguladı: Bütün dünya şunu bilmelidir ki, Gazze'nin geleceği hakkında yalnızca Gazze halkı ve Filistin milleti karar verme hakkına sahiptir.

Haniye, Filistin milletinin Gazze Şeridi'ndeki direnişinin, tüm dünyayı sarstığını ve ardından gelen ağır bedele rağmen küresel bir uyanmaya ve ayaklanmaya yol açtğını vurguladı

İsmail Haniye Siyonist rejimin Gazze'ye karşı savaşının seyrine atıfta bulunarak şunları söyledi: Gazze'de 41 gün süren savaşa ve düşmanın barbarca saldırılarına rağmen, Filistin halkı ve direnişi, Siyonistlerin Filistinlileri yerinden etme ve esirleri zorla geri alma yönündeki tüm plan ve programlarını başarısızlığa uğrattı.

Hamas lideri şöyle devam etti: Siyonist düşman, uluslararası düzeydeki her türlü eylemi de engelliyor. İşgalci düşman kendisini bütün kanunların üstünde görmekte ve Güvenlik Konseyi kararının uygulanmasına karşı çıkmaktadır.

O, ayrıca Riyad'daki Arap ve İslam Zirvesi kararlarının uygulanması, özellikle de Gazze geçişlerinin Filistinlilere yeniden açılması yönünde çağrıda bulundu.

Haniye görüşünü şöyle dile getirdi: Batı Şeria'daki Filistin halkı düşmana meydan okumaya ve bu rejimin ve terörist yerleşimcilerin vahşi suçlarına karşı direnmeye devam ediyor.

Hamas'ın siyasi büro başkanı, geçtiğimiz günlerde düzenlenen İslam İşbirliği teşkilatı ve Arap Birliği Ortak Zirvesinde alınan kararaların derhal uygulanmasını talep etti.

İsmail Haniye: ‘Siyonist düşman ve destekçileri, Hamas'ın Filistin topraklarından gelen bir hareket olduğunu, düşman ve müttefiklerinin Gazze'deki mevcut gerçekleri hiçbir zaman değiştiremeyeceğini bilmelidir’ ifadelerini kullandı.

Haniye, Arap ve Müslüman ülkeleri takdir ederek şunları ekledi: Düşmanın barbarca suçlarını kınama eylemlerini sürdüren İslam ve Arap milletlerine selam olsun. Gazze'ye destek için sokaklara, meydanlara çıkan dünya milletlerine selamlar.

İsmail Haniye konuşmasının sonunda şunları söyledi: Gazze'nin millet tarihinde 100 yılı aşkın süredir görülmemiş bir destan yazdığını ilan ediyoruz. Bu savaş tüm ulusların savaşıdır ve herkes Gazze halkına para, silah ve cihat konusunda yardım etmelidir.

tesnim

Yorumlar