İMAM HAMENEİ'DEN İSLAM ALEMİNE GAZZE ÇAĞRISI

Irak Başbakanı Muhammed Şiya el Sudani bugün sabah İranlı üst düzey makamları ile görüşmek üzere İran'a geldi. 

Görüntülenme: 266 Tarih: 07 Kasım 2023 13:51
İMAM HAMENEİ'DEN İSLAM ALEMİNE GAZZE ÇAĞRISI

Yanındaki heyet ile beraber Tahran'da bulunan Sudani, Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. 

Irak Başbakanı Muhammed Şiya el Sudani, İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi ile görüşmesinin ardından İslam İnkılabı Lideri ile görüştü.  

Ayetullah Seyyid Ali Hamanei bu görüşmede,  İslam aleminin  Amrika ve Siyonist Rejim'i Gazze halkına karşı işledikleri cinayetleri durdurmaya gayret göstermesi gerektiğini belirterek " Irak da bölgenin önemli bir ülkesi olarak bu alanda rol üstlenebilir" dedi. 

Ayetullah Seyyid Ali Hamanei,  İslam aleminin baskılarını arttırmasını belirterek Irak halkı ve hükümetinin tutumlarını da takdir ederek  şöyle bir vurguda bulundu: "Irak da bölgenin önemli bir ülkesi olarak bu alanda rol üstlenebilir". 

İslam İnkılabı Lideri  Gazze'deki içler acısı duruma değinerek "  Siyonistlerin saldırdığı ilk günden itibaren, emareler Amerika'nın doğrudan müdahalesine işaret ediyordu, savaş ilerledikçe Amerikalıların doğrudan müdahaleleri ve Siyonistleri yönlendirmeleri daha da netleşiyor" dedi. 

İslam İnkılabı Lideri ayrıca sözlerine şunları da eklediler: " Amerika'nın silahlanma ve siyasal yardımları olmasa, Siyonist Rejim için işler duracak noktaya gelecektir" 

Ayetullah Seyyid Ali Hamanei ayrıca " Amerikalılar gerçekten de Siyonistlerin cinayetlerinin ortağı" diye söylediler. 

İran ile Irak'ın koordineli bir şekilde etkili adımlar atabileceğini belirten İslam İnkılabı Lideri, ikili adımların hem ekonomik hem güvenlik alanında  iyi düzeyde olduğunu da belirtti. 

Bu bağlamda Irak başbakanı da  bu görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  El Aksa Tufanı operasyonunu kahramanca ve sevinç kaynağı olarak değerlendirdi ve  yaşanan katliamdan dolayı derin üzüntü yaşadıklarını da vurguladı. 

Irak başbakanı " Irak hükümeti ve halkı ve tüm iç siyasi akımları, Gazze konusunda  mazlum bölge halkının desteklemesinde ilk sırada yer almaktadır.  Cinayetlerin durdurulması için geniş çaplı çabalar gösterilmektedir" dedi. 

Şiya el Sudani ayrıca ülkesinin İran ile ilişkileri geliştirme iradesine de vurgu yaptı. 

Sudani, İranlı makamlar ile görüşmelerini Gazze gelişmeleri etrafında gerçekleştirdikten sonra  Fars Körfezi İşbirliği Örgütü üye ülkelerine de ziyaretler gerçekleştirecektir.

tesnim

Yorumlar