SEYYİD HAŞİM SAFİYUDDİN: İSRAİL GAZZE BATAKLIĞINDAN SAĞ ÇIKAMAYACAK

Hizbullah'ın Lübnan'daki Yürütme Konseyi Başkanı, Aksa Tufanı operasyonunun ardından Siyonist rejimin askeri ve istihbarat açısından tamamen dağıldığını söyledi. 

Görüntülenme: 319 Tarih: 02 Kasım 2023 18:20
SEYYİD HAŞİM SAFİYUDDİN: İSRAİL GAZZE BATAKLIĞINDAN SAĞ ÇIKAMAYACAK

Hizbullah'ın Lübnan'daki Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyüddin, bazı medya yöneticileri ve seçilmiş bazı basın mensuplarından oluşan İran medya heyeti toplantısında, Siyonist rejimin Gazze'ye yapılan kara saldırısında kesin yenilgiye uğratıldığını vurgulayarak, "Sahamızdan gelen kesin haber ve doğru bilgilerin, başarılı Aksa Tufanı operasyonundan sonra Siyonist rejimin askeri ve istihbarat açısından tamamen parçalandığını gösterdiğini" söyledi.
Lübnan Hizbullah'ının Filistinlilerin operasyonundan haberi olmadığını ve bu operasyonu medyadan duyduğunu belirterek, "Bu operasyonun tamamen Filistin'e ait olduğunu ve Lübnan Hizbullah'ının Hamas'ın bu kadar yüksek bir istihbarat kabiliyetine sahip olmasından memnuniyet duyduğunu" söyledi.
Hizbullah'ın Lübnan'daki Yürütme Konseyi Başkanı şunları söyledi: "Amerika ve bazı batılı ülkelerin Gazze'de gelişmiş ve kapsamlı istihbarat servislerinin bulunduğuna dair kesin haberlerimiz var, ancak tüm bu servisler Hamas tarafından yenilgiye uğratıldı. Hizbullah neden bilmiyordu diyorlar, bir operasyonun karmaşık bir şekilde yürütülmesindeki bu kadar yüksek güçten dolayı Mücahit kardeşlerimizle gurur duyuyoruz."
Hamas'ın işgal altındaki bölgelerdeki operasyonu, saha çalışması, istihbarat ve örgütlenmesinin Amerikalıların emrinde olduğunu söyleyen Safiyüddin, bugün Amerika'nın yabancıları, Filistinli kadınları ve çocukları öldürme sahasının ortasında olduğunu söyledi.
Hizbullah'ın tepkisine ilişkin de şunları söyledi: "Başlangıçta bu savaşın içinde olduğumuzu söylemiştik ama tepkilerin ne düzeyde ve nitelikte ne zaman olacağını söylemiyoruz, çünkü temel olarak stratejimiz söz vermek, söylemek değil, gerekli gördüğümüz anda harekete geçiyoruz, söylemiyoruz."
Safiyüddin, Siyonist rejimin İran'a yönelik askeri harekatına ilişkin bazı iddialara açıklık getirdi: "Öncelikle mevcut savaşı bitirip savaş sonrasındaki duruma bakıp İran'ı konuşmak daha doğru olur. Siyonist rejim Gazze bataklığından zarar görmeden çıkamayacak."
Savaşın değişime uğraması ve Siyonist rejimin Gazze'ye saldırısına ilişkin de savaşın uzatılmasının mücahit kardeşlerimizin çıkarına olduğunu ve direniş cephesinin her türlü duruma hazır olduğunu söyledi.

tesnim

Yorumlar