HAMAS YETKİLİSİ ALİ BERAKA: SİYONİST REJİM ABD'NİN YARDIMIYLA AYAKTA DURUYOR

Mehr Haber Ajansı’na konuşan üst düzey Hamas yetkilisi Ali Baraka, Siyonist Rejim’in ABD’nin yardımıyla ayakta durduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 433 Tarih: 31 Ekim 2023 14:34
HAMAS YETKİLİSİ ALİ BERAKA: SİYONİST REJİM ABD'NİN YARDIMIYLA AYAKTA DURUYOR

Biden yönetimi, 7 Ekim'de Hamas'ın yürüttüğü Aksa Tufanı operasyonunun ardından, Tel Aviv'in kendini savunma ve Gazze Şeridi'nden Hamas'ı çıkarma hakkını desteklediğini açıkça ilan etti.

Bu açıklamanın ardından, ABD, Siyonist Rejim’e açık askeri destek sağlamaya başladı. Ardından da Başkan Joe Biden ve üst düzey ABD yetkilileri dayanışma ziyareti için Tel Aviv’e gitti.

Mehr Haber Ajansı’na  konuşan üst düzey Hamas yetkilisi Ali Baraka, ABD’li yetkililerin  Tel Aviv'e yaptıkları ziyareti değerlendirerek, ''ABD Başkanı Biden’ın Tel Aviv ziyareti, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik barbarca saldırıları ile eş zamanlı olarak gerçekleşti. Biden,  işgal rejimini desteklemek ve Netanyahu ile mağlup ordusunun moralini yükseltmek için işgal altındaki topraklara gitti. Bugün ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya, Siyonist işgal rejiminin yanında yer alıyor; Aksa Tufanı’nda işgalci rejim ağır bir darbe aldı.  Rejimin omurgası olan işgal ordusu, direnişçiler tarafından yenilgiye uğratıldı.’’ dedi.

Baraka, ABD’li makamların işgal altındaki Filistin topraklarına yaptığı gezinin, Washington yönetiminin Filistin direnişinin rejimi devirmesinden çok korktuğu için yapıldığını söyledi.

Filistin milletine karşı savaşı yürüten tarafın ABD olduğunu belirten Baraka, ''Gazze Şeridi'ndeki ailelerimizi Sina bölgesine ve Ürdün gibi diğer Arap ülkelerine göçe zorlamak amacıyla Arap ülkelerine baskı yapan Amerika'dır. Ortadoğu'ya uçak gemisi gönderen ve yeni planlar çizen Amerika'dır. Siyonist rejime silah ve askeri teçhizat göndermek için bir hava koridoru oluşturan ABD'dir. Ukrayna'da işgal karşıtı olduğunu iddia eden ABD, Filistin'deki işgali destekliyor.’’ değerlendirmesinde bulundu.

Ali Baraka, Arap ülkelerine seslenerek, şunları kaydetti:

''Arap ülkelerinden Siyonist rejimle ilişkilerini kesmelerini, Filistin milletine ve direnişine güvenmelerini istiyoruz. Çünkü gelecek bölge halklarına aittir, gelecek direniş ekseninindir, gelecek Filistin meselesinindir. İşgalciler çöküş aşamasına girmiş durumda ve Amerika'nın yardımıyla ayakta duruyor.’’

Biden’ın Tel Aviv ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarını değerlendiren Baraka, ''Biden’ın tutumu ülkesinin savaşın genişlemesinden ve tüm direniş gruplarının yer aldığı bölgesel bir savaşa dönüşmesinden korktuğu için değişmiştir. Bu nedenle Biden'ın Washington'a döndükten sonra geri adım atarak Hizbullah'ın savaşa girmesi halinde ABD'nin müdahale edeceği konusunda İsrail'e söz vermediğini söylediğini görüyoruz. Biden, Lübnan'a ve Direniş Ekseni’ne savaşın genişlemesini istemediği, bu savaşın Gazze ile sınırlı kalmasını istediği mesajını vermek istiyor ama bu büyük bir hile; Gazze'ye saldırı tüm Direniş Ekseni’ne saldırı anlamına gelir, Filistin milletine saldırı tüm Arap ve İslam milletine saldırıdır; Bu nedenle Direniş Ekseni birçok cephede harekete geçti.’’ ifadelerini kullandı.

Üst düzey Hamas yetkilisi, Gazze'ye insani yardımları ulaştırabilmek için yapılan çalışmalara ilişkin, "ABD hükümeti Refah kapısı üzerinden insani yardımların Gazze’ye girişi için çalışıyor. Doğal olarak bu yardımın takip edilmesi gerekiyor, çünkü ABD’ye bağlı casuslar ve Siyonist rejimin ajanları yardımlarla birlikte Gazze'ye girmesi mümkün. Bu yardımlar Filisitnlileri Gazze Şeridi'nin güneyine gitmesi için bir tür tuzak da olabilir. Tabii ki bağışları ve insani yardımları reddetmiyoruz. Milletimizin böyle bir yardıma ihtiyacı var ama bunlar Siyonist rejimin ve Mısır'ın koordinasyonuyla yapılıyor, Gazze'deki hükümet veya Hamas hareketiyle koordinasyon sağlanmıyor.’’ diye konuştu.

mehrnews

Yorumlar