TÜMGENERAL MUHAMMED BAKIRİ: FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLER SİYONİST ORDUNUN KARA SALDIRISINA HAZIR

Genelkurmay Başkanı, Filistinli savaşçıların İsrail'in kara saldırısına hazır olduklarını ifade ederek, Gazze'nin aynı kuzey kesiminde bu savaşçıların raporuna göre 400 km'den fazla tünel inşa ettikleri ve bazen bu tünellerden araba ve motosikletlerin geçtiği belirtiliyor. 

Görüntülenme: 495 Tarih: 30 Ekim 2023 15:40
TÜMGENERAL MUHAMMED BAKIRİ: FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLER SİYONİST ORDUNUN KARA SALDIRISINA HAZIR

Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Pazartesi sabahı Ulusal Sivil Savunma Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Bu konferansın Siyonist rejimin Gazze'de işlediği suçlarla, Filistin'in İslam dünyasının en önemli meselesi olduğunu ve bu zirveden asla ayrılmaması gerektiğini gösteren olaylarla aynı dönemde düzenleneceğini" belirtti.
Filistin milletinin 75 yıl önce düşmanlarının terör saldırısında topraklarını kaybettiğini ve 70 yıldır mücadele ettiğini sözlerine ekledi.
Genelkurmay Başkanı, bu operasyonu Filistin dışına atfetmenin bu başarısızlığı örtbas etmek olduğunu vurguladı.
Bakıri, şöyle devam etti: "Mazlum bir millet, böylesine değerli bir operasyonu, yeteneğiyle, çoğunluğu kendi üretimi olan silahlarla, sıkı kontroller altında, kusursuz bir operasyonla gerçekleştirebilmiştir."
Genelkurmay Başkanı şunları söyledi: "Siyonistlerin o çelik ordusu ve o eşsiz güvenliği, gücü ve şoku 7 Ekim'de çöktü ve gasp edilen Filistin topraklarının göçmenlere yer olmadığını ve altyapısının geliştirildiğini gösterdi ve İsrail bölgedeki popüler olmayan hükümetlere destek olmayacak, bu sahte hükümetin bırakın diğer hükümetlerin desteği olmayı, kendini ayakta tutacak gücü bile yok."
Bakıri, "Siyonistler bu yenilgiye suçla karşılık veriyor. Hava bombardımanı, Filistinli savaşçıların güç ve güvenilirlikle dolu, istihbarat ve operasyon yeteneklerinin derinliğini gösteren operasyonunun aksine, askeri değeri olmayan bir operasyondur." açıklamada bulundu.
Savaşçılara karşı koyamayanların sonunda insanları öldüreceğini, bu bombardımanın bir yıl daha devam etmesi halinde Siyonistlerin bu alanda kaybedenler olacağını belirtti.
Bakıri, "7 Ekim olayından bir veya iki gün sonra Siyonistler kara kuvvetlerinin çoğunu Gazze Şeridi çevresinde topladı ve bu toprakların etrafına 1500 tank ve personel taşıyıcıyla 5 zırhlı tümen konuşlandırdılar, sürekli 'Ülkenin her yerine saldıracağız' diyorlar. Ama neden yapmıyorlar? Çünkü askeri uzmanların hepsi bu operasyonun sizin için bir yenilgiye daha işaret edeceğini söylüyorlar; Filistinli savaşçılar İsrail'e karadan saldırmaya hazır ve son birkaç gecede bu yenilginin tezahürlerini gördük. İnternete bağlanır bağlanmaz ise yakılan tankların, Siyonist askerlerin öldürülüp esir alındığının görüntülerini görüyoruz." söyledi.
Ayrıca, "İslam ülkelerinde ve Avrupa'da sergilenen hareketlerin tarihi bir kaydı yok, mazlumları savunmak için böyle bir kalabalık asla sokaklara çıkmamıştır. Filistinli savaşçılar taş ve yumruklarla başlattıkları mücadeleyi bugün roketler ve tanksavar silahlarla sürdürüyor." diye ifade etti.
Genelkurmay Başkanı, "Gazze halkına yardım etmenin hiçbir yolu yok. Bu tünellerde savaşçılar savunma sanayilerini hazırlıyor ve yönetiyorlar. Savaşlarda belirleyici olan iradeli ve güçlü insanlardır ve İsrail'de böyle insanlar yoktur." dedi.
"Filistin kademeli ölüm yerine ayağa kalkıp hakkını almaya karar verdi. İslam Cumhuriyeti'nin teklifi dünyada öne sürülen tek adil tekliftir; Tüm Filistinlilerin kendi geleceklerine karar verecekleri bir referandumdur, başka yolu yoktur ve bu fondan çıkacak sonuç mutlaka herkes tarafından kabul edilecektir." söyledi.
Bakıri, "Sevgili Filistinli savaşçıların direnişinin nedenlerinden biri de sivil savunmaya gösterilen özendir. Gazze'nin aynı kuzey kesiminde bu savaşçıların raporuna göre 400 km'den fazla tünel inşa edilmiş ve bu tünellerden bazen arabalar ve motosikletler geçiyor. Tünellerin bir ucu tel örgülerin ve Siyonist güçlerin arkasında, diğer ucu ise Gazze Şeridi'ndedir.
Siyonistler hem sahayı hem de dünya kamuoyunu kaybetmişlerdir, eğer akılcı davranırlarsa bir an önce ateşkesi kabul etmeli ve müzakereler yoluyla biraz zaman kazanmalıdırlar." ifadesini kullandı.

tesnim

Yorumlar