HALİD MEŞAL'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) yurtdışındaki lideri, İsrail'in artık 7 Ekim operasyonunda verdiği kayıplara benzer yenilgilere dayanamayacağından dolayı ABD'nin istediklerini minimum kayıpla elde edeceği bir kara harekatı planladığını belirtti 

Görüntülenme: 280 Tarih: 27 Ekim 2023 18:32
HALİD MEŞAL'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Halid Meşal Aksa Tufanı operasyonuna ilişkin gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla gençlerle gerçekleştirdiği sanal toplantıda şunları söyledi: Bugün Washington, hedeflerine en az kayıpla ulaşmak için bir kara savaşı ve askeri harekat planlıyor. Çünkü İsrail, 7 Ekim operasyonundakine benzer kayıp ve hasarı artık kaldıramaz.

Halid Meşal sözlerine şunları ekledi:  Washington Gazze'de üç yol izleyecek. İlk yol, Gazze'ye karadan saldırmamak ve İsrail'e Gazze'ye havadan saldırması için uzun süre vermek. Çünkü ABD Başkanı Joe Biden; ‘Irak gibi biz de Felluce'yi değil Musul modelini hayata geçirmeyi düşünüyoruz çünkü maliyeti daha az’ ifadelerini kullandı.

İkinci yol, Gazze tünellerindeki gücümüzün farkında olan Washington'un, uzmanlarıyla müdahale etmesi ve tünellerin derinliklerine nüfuz etmek amacıyla sahip olduğu uzman generaller ve modern mühimmatın yanı sıra rehineleri kurtarma konusunda uzman olan "Delta" grubunu sahaya konuşlandırması.

Halid Meşal üçüncü yol ile ilgili: ‘Bu yol birinci ve ikinci yol tamamladıktan sonra gerçekleştirilecek. Taktiksel bir plan ile hareket edecekler. Bu plana göre denizden ve kuzeyden girerek bir kemer oluşturacaklar ve sonunda çok yönlü bir giriş yapacaklar. Bu plan için son iki günde Han Yunus'un doğusunda bir nevi nabız yoklaması yapmaya çalıştılar.’ açıklamalarında bulundu.

Netanyahu’nun bugüne kadar sergilediği tüm seferberliğe rağmen herhangi bir zafer elde edemediğini vurgulayan Halid Meşal şunları söyledi: Siyonist rejimin başbakanı Binyamin Netanyahu, zafer kazanmadan (bu ağır yenilgiyle) savaşı durduramaz.

Çünkü bu durum onu bir iç krize sürükleyecektir zira yolsuzlukla karşı karşıyadır ve bugüne kadar yaptığı çok yönlü seferberliğe rağmen herhangi bir zafer elde edemedi.

tesnim

Yorumlar