MUHSİN SAMEDOV: SİYONİST REJİM ASLA AZERBAYCAN'A DOST OLMADI

Azerbaycan İslam Partisinin lideri, Siyonist rejimin Gazze ve bölgedeki eylemlerine değinerek şunları söyledi: ‘Onlar bize hiçbir zaman destek olmadılar, işgalci ruha sahip bir rejim, işgal kurbanı olan Azerbaycan halkıyla dost olamaz.’ 

Görüntülenme: 281 Tarih: 26 Ekim 2023 18:15
MUHSİN SAMEDOV: SİYONİST REJİM ASLA AZERBAYCAN'A DOST OLMADI

Azerbaycan Cumhuriyeti İslam Partisi lideri Muhsin Samedov, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Gazze savaşı ve Siyonist rejimin bu bölgeye yönelik saldırıları konusundaki tutumuna değinerek şunları yazdı:

“Filistin'de yaşanan faciadan dolayı tüm Müslümanlara başsağlığı diliyorum. Bugün tüm dünya heyecan, protesto ve öfke içindedir ve Azerbaycan halkı da bu durumu yaşamaktadır ama 44 gün savaşında İsrail rejiminin bizi desteklediğinin bu nedenle onlara dostluğumuzu ifade etmemiz ve Siyonist rejimin suçlarını protesto etmememiz gerektiğinin Azerbaycan medyası aracılığıyla yayılması ve gençlerimizin zihnine yerleştirilmesi üzücüdür. Bu temel olarak yanlış bir delildir.

Öncelikle şunu bilmeliyiz ki, İsrail rejimi gibi işgal ruhuna sahip bir rejim Azerbaycan gibi bir ülkeye silah veriyorsa, onun amacı askeri tehdit oluşturmak ve bölgede askeri karışıklıkları güçlendirmektir.

Geçtiğimiz 30 yılda ne İsrail'in ne de Minsk Grubu'ndaki müttefiklerinin (Fransa, Amerika vb.) Azerbaycan'a hiçbir zaman yardım etmediğini, tam tersine Ermenilerin işgalini her zaman desteklediklerini gördük ve bunu unutturmak için 30 yıl boyunca bu konuyu sürüklediler.

İkincisi, 44 gün savaşı Azerbaycan halkının iradesiyle başladı ve ne iç güçler ne de dış güçler bununla ilgilenmedi. Azerbaycan’ın evlatları sahneye çıkıp adım atmaları gerektiğini anladılar ve Allah-u Teala da onların yaptıklarının neticesini verdi.

Allah-u Teala Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır: “Bir toplum kendisindekini değiştirmedikçe Allah onlarda bulunanı değiştirmez.”

Bu savaş (44 gün) sizin fedakârlığınız ve kanınızla başladı ve bunun sonucunda dünya Berde ve Gence şehirlerine roket atarak Azerbaycan halkını engelleyemediklerini gördü ve bu sorunu barış yoluyla çözmek zorunda kaldı. Ben, bu askeri çatışmalara katılan güçlere başvurduğumda, onlar da savaşta kullandıkları füze ve roketlerin çoğunun İran İslam Cumhuriyeti'nde üretildiğini çok iyi biliyorlar ve buna dayalı olarak, Azerbaycan askeri heyeti İran İslam Cumhuriyeti'ne teşekkür etti ve bunun videoları Youtube’de var.

Maalesef, diğer ülkelerden böyle bir yardım alamadık. Bize silah sattığı söylenen İsrail'e gelince, onların birçoğunu savaş sırasında kullanamadık. Çünkü şifrelenmişlerdi ve bizim tarafımızdan kullanılama uygun değildi ve İsrail'in bu silahları Karabağ savaşında kullanılmak üzere değil, başka amaçlarla planlayıp Azerbaycan'a gönderdiğini gördük.

Maalesef, bugün bile İsrail, kendisi savaş halindeyken, Azerbaycan ile Ermeniler arasındaki çatışmanın son anlarına ulaştığı bir dönemde bize silah gönderiyor.

İsrail, siyasi ve askeri alanda Ermenilere verdiği desteği genel olarak gizlemedi, sokaklarında da Ermeni tapınakları var ve bunu da gizlemiyorlar. Hatta bu rejimin Yüksek Meclisi olan Knesset'te defalarca Türklerin gerçekleştirdiği Ermeni Soykırımı'nı yasallaştırmaya ve resmi olarak tanımaya çalıştılar.

Onlar bize hiçbir zaman destek olmadılar, işgalci ruha sahip bir rejim, işgal kurbanı olan Azerbaycan halkıyla dost olamaz. Allah’ın izniyle bu işgalci rejimin Azerbaycan'la bağlantısının kesilmesi için diğer dostlarımızın da bu konuyu geniş bir şekilde aydınlatmasını istiyoruz.’ 

rasthaber

Yorumlar