SİYONİST İSRAİL ORDUSU ŞAM VE HALEP HAVALİMANLARINI NEDEN BOMBALIYOR? (ANALİZ)

Siyonist rejim ordusu, Aksa Tufanı Savaşı başladığından bu yana Akdeniz ve Golan Tepeleri üzerinden yaptığı saldırılarla Şam ve Halep havaalanlarını iki kez bombaladı. 

Görüntülenme: 1036 Tarih: 24 Ekim 2023 02:40
SİYONİST İSRAİL ORDUSU ŞAM VE HALEP HAVALİMANLARINI NEDEN BOMBALIYOR? (ANALİZ)

Bu saldırılarda havaalanlarındaki pistler kullanılamaz hale geldi. Havalimanlarında faaliyet bir süreliğine durdu ve bir havaalanı işçisi şehit oldu.  

Gerçi Suriye’de Beşar Esad iktidarını devirmek amacıyla emperyalist ve siyonist saldırıların başladığı 2012 yılından bu yana söz konusu havalimanları siyonist ordu tarafından defalarca hedef alınmıştı.

Peki! Siyonist rejim ordusu özellikle bu günlerde neden bu havalimanlarını üst üste bombalıyor?

Söz konusu hava saldırıları; Suriye’nin, tıpkı 2006’daki 33 gün savaşı olarak adlandırılan Hizbullah-Siyonist İsrail kapışmasındaki stratejik rolünü Aksa Tufanı savaşında yeniden ifa edeceğini göstermektedir.

Bilindiği gibi, 33 gün savaşında İran üzerinden gelen lojistik destek Suriye vasıtasıyla Hizbullah’a ulaştırılmış ve neticede savaşın Hizbullah lehine tamamlanmasına katkı sunmuştu.

İşte! Bu destekten korkan geçici İsrail rejimi, söz konusu saldırılara ağırlık vermektedir.

Ayrıca bu saldırılarla siyonist rejim, Suriye devletinin Golan üzerinden cephe açmasının kendisine pahalıya mal olacağı mesajını vermekte ve aba altından sopa göstermektedir.

Bu arada, geçtiğimiz günlerde Suriye Savunma Bakanının ani bir şekilde Tahran’a gitmesi ırkçı israili tedirgin etmiştir.

kudusgunu.com

Yorumlar