EMİR ABDULLAHİYAN'DAN GAZZE UYARISI

İran Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki askeri saldırganlığının durmaması halinde çatışma cephelerinin genişlemesi hakkında uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 362 Tarih: 16 Ekim 2023 22:18
EMİR ABDULLAHİYAN'DAN GAZZE UYARISI

Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün Katar’ın El Cezire TV kanalına verdiği demecinde, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının durdurulmaması halinde savaş cephelerinin genişlemesinin olası olduğunu ve bu ihtimalin her an arttığını vurguladı.
Emir Abdullahiyan, İran İslam Cumhuriyeti'nin İsrail'in destekçileri aracılığıyla Siyonist rejime, Gazze'deki işlenen cinayetlere son verilmediği takdirde yarının çok geç olacağı uyarısında bulunduğunu belirtti.
Dışişleri bakanı, siyasi çabaların savaş çemberinin genişlemesini önleyeceğini umduğunu, aksi takdirde önümüzdeki saatlerde ne olacağını kimsenin bilmediğini ifade etti.
İran'ın üst düzey diplomatı ayrıca İran İslam Cumhuriyeti'nin işgal altındaki topraklarda Siyonist rejimin devam eden işgaline seyirci kalamayacağı konusunda uyardı.
Emir Abdullahiyan, Amerika ve Siyonist rejimin Filistin'deki işgalci politikalarına son vermediği takdirde savaş çemberinin durmayacağı, genişlemesi halinde Amerika'nın da ağır kayıplar vereceğine vurgu yaparak, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne girmeye karar vermesi halinde direniş liderlerinin burayı işgalci güçler için mezarlığa çevireceğini de sözlerine ekledi.

parstoday

Yorumlar