İMAM HAMENEİ'DEN FİLİSTİN'E DESTEK VURGUSU (ANALİZ)

İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyid Ali Hamenei dün Nijerya İslami Hareket lideri Şeyh İbrahim Zakzaki ve eşini kabulünde işgal edilen Filistin ve özellikle Gazze durumuna işaretle, “Filistin’de yaşananlar bugün İslam'ın gücünün tecellilerinden biridir” dedi. 

Görüntülenme: 260 Tarih: 16 Ekim 2023 23:54
İMAM HAMENEİ'DEN FİLİSTİN'E DESTEK VURGUSU (ANALİZ)

İslam inkılabı rehberi son günlerde Filistin’de yaşanan olaylar ve özellikle kadın ve çocuk ve erkeklerin şehit edilmesinin insanın kalbini yaraladığına işaretle, “İslam dünyasındaki her kes, Filistin halkına yardım etmekle görevlidir” dedi.

İslam İnkılabı Lideri'nin Filistin'deki güncel gelişmelere ilişkin açıklamaları, Filistinli savaşçıların Kudüs'teki işgal rejimi için büyük bir istihbarat ve askeri başarısızlığa neden olan operasyonu ardından bu rejim, sivil halka hava saldırı düzenleyerek şimdiye kadar binlerce Filistinliyi şehit veya yaraladığı bir dönemde yapılıyor. Bu yüzden Filistin halkı ve davası için İslam ülkelerine ve tüm İslam ümmetine destek vermenin gerekliliği eskisinden daha önemli hale gelmiştir.

Hiç şüphesiz İslam birliği meselesi, İslam Peygamberi'nin -saa- ve  ehlibeyt imamlarının -as- en önemli tavsiyelerinden biri olduğu gibi, din adamlarının da önceliklerinden biridir; zira İslam düşmanları her zaman bölücü taktikler ve savaşlarla Müslümanları zayıflatmaya çalışmışlardır. Dolayısıyla İslam aleminin birinci meselesi olarak Filistin'in mazlum ve yerinden edilmiş halkının vazgeçilmez haklarını desteklemek ve Siyonist saldırganların Filistin'in dört bir yanından kovulması için kapsamlı bir şekilde destek olmak, tüm Müslümanların dini ve milli sorumluluğun en açık örneklerinden biridir.

Onlarca yıldır Filistin halkının meşru haklarını hiçe sayan ve zulümlerine devam eden Siyonist rejim ve ABD'nin de aralarında bulunduğu destekçileri, Şimdi de aynı zulmün ve suçların devam etmesinden dolayı Filistinli grupların operasyonlarını bahane ederek, Filistin halkının katliam edilmesi ve Gazze şeridi kuşatmasının yoğunlaşmasını istiyor.

Bu nedenle bugün Filistin halkının, topraklarını Siyonist işgalcilerin elinden kurtarmak için saldırganlara direnmeye devam edebilmesi için başta Müslüman millet olmak üzere dünyanın desteğine ihtiyaç var. Dolayısıyla İslam ülkelerinin bu konuda kayıtsız kalması haklı gösterilemez. Özellikle Filistinliler, İslam öğretisinden yararlanarak Siyonist işgale ve yayılmacılığa karşı tüm baskılara rağmen daha güçlü bir motivasyonla mücadele edeceklerini kanıtladılar.

İslam İnkılabı Lideri, dünyada İslam’ın tüm geniş çaplı komplolara rağmen her geçen gün artan gücünün sonucu olduğuna işaretle, son günlerde Filistin’de yaşanan olaylar hakkında şöyle buyurdu: Bu olaylar İslam'ın Filistin'deki inanılmaz gücünü gösteriyor ve Allah'ın izniyle Filistin'de başlayan bu hareket devam edecek ve Filistinlilerin tam zaferine yol açacaktır. 

parstoday

Yorumlar