ALİ EKBER VELAYETİ HAMAS VE İSLAMİ CİHAD LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

İslam Devrimi Liderinin danışmanı şunları söyledi: Müslümanlar, bu zorlu kaleyi onurlu bir şekilde savunan Filistinli savaşçıların bu fedakarlıklarından ve eylemlerinden gurur duyuyor, selamlıyor ve onları gönülden destekliyorlar. 

Görüntülenme: 309 Tarih: 12 Ekim 2023 07:47
ALİ EKBER VELAYETİ HAMAS VE İSLAMİ CİHAD LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

İslam Devrimi Liderinin Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Filistin Direniş liderleri İsmail Haniye ve Ziyad Nehale ile yaptığı telefon görüşmesinde, direnişçi Filistin halkından övgülerle bahsederken, Gazze ve Batı Şeria'daki kahramanca direnişi çağdaş İslam tarihinin gururlu olaylarından biri olarak değerlendirdi.

Bu ayrı ayrı gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde Velayeti, Direniş Cephesi'nin ve Filistin halkının son zaferlerini tebrik ederken şunları söyledi: Aksa Tufanı operasyonunda düşmana karşı direniş stratejisi ve cesur Filistin milletinin mücadele tarihinde elde ettiği zaferler emsalsiz olup, Filistin halkı bugün Siyonist işgalcilere karşı direnişin önemli kalelerinden biri olduğunu göstermiştir.

Devrim Liderinin danışmanı ayrıca şunları ekledi: Bu zaferler düşmanlarımız için hayal bile edilemezdi ama bizim inancımız vardı.Çünkü Filistinliler, Haçlılar ve Moğollar da dahil olmak üzere düşmana karşı direnen ve kazanan Direniş Cephesi'nin bir parçasıydı.Dolayısıyla Filistin halkı, tarih boyunca her zaman Müslümanların ve İslam davasının savunmasında önemli kalelerin bir parçası olmuştur.

Velayeti bu telefon görüşmesinin bir başka bölümünde şunları söyledi: Filistin halkı düşmanlarını şaşırtacak bir şey yaptı ve İran İslam Cumhuriyeti her zaman mazlum Filistin halkının yanında olacaktır.

Devrim Liderinin sözlerine atıfta bulunan Velayeti şunu vurguladı: Bu mücadeleler, zaferler ve başarılar Filistinlilerin kendi içlerindeki güçten gelmektedir ve dünyadaki kalkınma karşılarına karşı mücadelelerin ana teşvik edicisi ve çekirdeği konumundalardır.

Devrim Liderinin Danışmanı, Siyonist terör rejiminin Gazze halkına ve sivillere su, elektrik, gaz ve gıdayı keserek işlediği suçlara dikkat çekerek şunları belirtti: Bu savaş tarihindeki en kötü savaş suçları türüdür.Ama görüyoruz ki, tüm bu sorunlara rağmen Filistin halkı bu sahte rejime karşı kahramanca ayakta duruyor ve bilin ki İslam dünyası sizin için ayağa kalktı.

Velayeti telefon konuşmasının sonunda şunları vurguladı: Bu başarılarda direniş liderlerinizin rolü takdire şayandır.

Hamas ve İslami Cihad hareketinin liderleri Velayeti'nin konuşmalarına cevaben, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkını ve direniş eksenini destekleme konusundaki tutumunu övdü ve teşekkür etti: Sizlere her zaman minnettarız ve Filistin halkının direnişi ve mücadelesi nihai zafere kadar devam edecek, vazgeçmeyeceğiz.

Hamas'ın siyasi lideri bu telefon görüşmesinde şunu söyledi: Bu savaş sırasında Siyonist rejim tarafından bize karşı savaş suçları ve ağır cinayetler işlendi ama biz hala dimdik ayaktayız ve milletimiz kararlı bir şekilde duruyor.

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin lideri de gerçekleştirilen ayrı telefon görüşmesinde şunları söyledi:  Düşmanlar savunmasız insanları ve sivilleri öldürerek büyük bir savaş suçu işlemişlerdir, ancak savaşan güçlerin güçlerini ve umutlarını koruyacaklarını ve Filistin milletinin haklarını savunmak için mücadele alanında direnmeye devam edeceklerini ve Filistinlilerin haklarını güçlü bir şekilde savunacaklarını vurguluyoruz. 

Direniş cephesinin liderleri Haniye ve Nehale, İslam Devrimi Lideri'nin kayıtsız şartsız ve etkili manevi desteğine büyük şükranlarını sunarak, İslam ülkelerinin liderleri arasında çok değerli bir rol haline geldiğini belirttiler.

Ziyad Nehale, Devrim Lideri'nin konuşmasını son derece cesaret verici olarak nitelendirdi ve ekledi: Onun mesajı mazlum Filistin halkına neşe, umut ve cesaret oldu. 

Bu telefon görüşmesinin bir başka bölümünde Hamas Siyasi Ofisi Başkanı İsmail Haniye, Filistin halkının şiarlarını desteklediği için İran hükümetine ve halkına teşekkür ederek şunları söyledi: Aksa Tufanı Operasyonu ile bize bu büyük zaferi nasip eden Allah'a hamdolsun. Bu operasyonun daha ilk saatlerinde stratejik bir değişime imza attık.

 İsmail Haniye, Siyonist rejimin Gazze halkının suyunu, elektriğini ve gıdaya ulaşımını kesmesi durumuna ilişkin şunları söyledi: Zor bir durum yaşıyoruz ama düşmanın bu eylemlerinin onun için tarihi bir leke olacağına inanıyoruz ve düşmanın tüm komploları ve saldırılarıyla baş etmeye hazırız. Halktan talebimiz, Direnişin imajını yok etmeye çalışan Amerika ve Batı'nın medya saldırılarını bertaraf etmeye çalışmalarıdır.

Son olarak Direniş liderleri, İslam Devrimi Liderine ve  büyük İran milletine sağlık ve selamet dileklerinde bulunarak, İran İslam Cumhuriyeti'nin tutumuna bir kez daha teşekkür ettiler ve şunları ifade ettiler: Direniş güçleri Kudüs-ü Şerif özgürlüğüne kavuşturuluncaya kadar mücadelesini kararlılıkla sürdürecek ve Allah'ın izniyle zafere ulaşacağız.

tesnim

Yorumlar