HALİD MEŞAL'DEN GAZZE'YE ACİL İNSANİ YARDIM ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Yurtdışı Teşkilatı Başkanı Halid Meşal Mescidi Aksa'ya destek için seferberlik çağrısında bulundu ve Gazze'ye insani ve ekonomik yönden yardımda bulunulmasını istedi. 

Görüntülenme: 504 Tarih: 11 Ekim 2023 08:06
HALİD MEŞAL'DEN GAZZE'YE ACİL İNSANİ YARDIM ÇAĞRISI

Meşal, siyonist işgal güçlerine karşı Hamas'ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları'nın 7 Ekim Cumartesi sabahı başlattığı ve bugün (11 Ekim Çarşamba) beşinci gününe giren Aksa Tufanı'yla ilgili olarak dün akşam yaptığı konuşmada cihada destek için seferberlik çağrısında bulunurken, bugün bütün dünyada Filistin direnişine destek çabalarının olduğunu, manzaranın değişeceğini dile getirdi. 

Meşal, ümmetin ordularına seslenerek bu günlerde tarihin yeniden şekillendiğini hatırlattı ve; "Siz bu tarihin parlak altın sayfalarında yerinizi alın kara sayfalarında değil" ifadesini kullandı. 

Meşal açıklamasında ümmetin mensuplarına da seslenerek; "Ey ümmetimiz! Gazze insani ve ekonomik destek için sizden yardım bekliyor. Onlar canlarıyla cihat ettikleri gibi sizler de mallarınızla cihat edebilirsiniz!" diye konuştu. 

Meşal, işgal rejiminin başbakanı Netanyahu'nun, ABD'nin yeşil ışık yakmasından Arap ülkelerinin de sessiz kalmasından yararlanarak "yanık toprak" diye adlandırdığı politikayı uyguladığını hatırlattı. 

İşgal rejiminin "yanık toprak politikası"nın uygulanması durumunda, işgalci kendisinin esir edilen askerleri dahil bütün herkesi katletmesi, hiçbir ahlaki, hukuki ve insani değer tanımadan, sivil asker, küçük büyük herkese vahşice saldırması mümkün oluyor. İşgal rejiminin adamları bu politikayı gerekçe göstererek kendilerinin Kassam Tugayları'na mensup mücahitler tarafından esir alınan askerlerinden bazılarını da öldürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar