ABDULMELİK EL HUSİ'DEN FİLİSTİN DİRENİŞİNE DESTEK

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, Hamas'ın silahlı kollu Kassam Tugayları'nın başlatmış olduğu Aksa Tufanı operasyonunu değerlendirdi. 

Görüntülenme: 362 Tarih: 10 Ekim 2023 06:41
ABDULMELİK EL HUSİ'DEN FİLİSTİN DİRENİŞİNE DESTEK

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim'de işgal rejimine "Aksa Tufanı" isimli geniş kapsamlı bir operasyon başlattığını açıklamıştı.

Arap medyasına göre; Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, bugün yaptığı konuşmada Filistin'in operasyonuna ilişkin, ''Konu Filistin halkı olduğunda, Batılı ülkelerin savunduğu insan hakları ve insan özgürlüğü konuları değersiz ve itibarsız hale geliyor. Batılı kâfir ülkeler, Siyonist düşmana Filistinli kadınları, çocukları ve sivilleri doğrudan ateşle katletmesine izin verdi. Onlar, Siyonist rejimin Filistinlilerin topraklarının işgal edilmesi ile hakları ve özgürlüğünün ihlal edilmesi dahil her türlü suçu işlemesine müsaade ediyor.'' dedi.

El-Husi, ''Batılı ülkeler, Siyonist Rejimin Arap dünyasına yönelik saldırılarının başında yer almasını ve Batı adına tüm İslam milletini hedef almasını istiyor. İsrail’in kuruluşundan günümüze kadar yaptığı kötü eylemleri ve cinayetleri, öncü bir medeniyete sahip olduklarını öne süren Avrupa, Amerika ve İngiltere'nin iddialarını boşa çıkartmıştır.'' ifadelerini kullandı.

Direniş eylemlerinin önemine değinen El-Husi, ''Filistin milletinin zulümden kurtulmak, işgalcileri püskürtmek, meşru savunma haklarını kullanmak ve esirlerini kurtarmak için direniş eylemin den başka seçeneği yoktur.'' açıklamasını yaptı.

Ensarullah lideri, Yemen'in Filistin'e tam desteğini yineleyerek, ''Şartlar uygun olsaydı milletimiz Filistin'i savunurdu. Filistin direnişi ile tam bir uyum içerisindeyiz. ABD doğrudan müdahale ederse füzeli ve İHA’lı eylemlere katılmaya hazırız.'' diye konuştu.

mehr

Yorumlar